Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Няма да го познаете! Вижте Фънки като млад левент
Ако остане верен на себе си, като нищо Фънки дори да стигне до финал....
Салата от млад грахСваряваме граха за 20-30 минути в подсолена вода, отцеждаме го и го изсипваме в купа. Докато е горещ в него слагаме кравето масло, така че да може да се разтопи от топлината му.
Добавяме пасирания чесън, солта, черния...
2
Млад зелен фасул плакия
Налива се олиото и продуктите се оставят да се задушават на тих огън, като от време на време тенджерата се разклаща, за да не загори фасулът.
При нужда може да долеете 1 к.ч. гореща вода....
Салата от млад чесън
Може да приготвите и повече салата, която ще ви стигне за дълго време, стига да я съхранявате в хладилник.
Почистете стръковете пресен чесън и всеки от тях наржете на три парчета. Чесънът се попарва в 2 ч.ч. вряла подсолена...
Пиле с млад лук и спанак
Нарежете месото на кубчета, като го изчистите от кожата и костите.
Нарежете лука на ребра, а младия лук и праз - на парчета с дължина 2-3 см....
Коктейл Като Гръмотевица
Пробвайте в къщи да направите коктейл Като Гръмотевица и изненадайте вашата половинка....
Мекици като бухти
Тестото може да се замеси още от вечерта.
В широка купа пресяваме брашното. В киселото мляко слагаме содата и оставяме за 5 минути хубаво да шупне.
Посоляваме и започваме да разбъркваме, докато омесим тесто, което...
Палачинки като Валентинки
Яйцето се разбива и към него се прибавя млякото с щипка сол и щипка захар.
По малко към сместа се добавя брашното при постоянно бъркане, за да не стават бучки.
Когато гъстотата стане с консистенция на боза, се изпичат...
Баница като Пица
В купа се объркват яйцата, киселото мляко, бакпулверът и олиото. Добавя се щипка сол.
Киселите краставички и пушеното месо се нарязват на кубчета и се оставят така.
В кръгла тава започваме да редим корите и да ги мажем...
Сандвичи като пица
След като се изпекат, режем леко още веднъж.
Вече готови сандвичите тип пица хапваме с айран....
Тиквички като аспержи
Почистваме ги от семето, ако има и ги слагаме да се варят в подсолена вода до готовност, като внимаваме да не ги преварим....
Сладки като Розички
Ще кача снимка с какво ги направих аз, като избутвах тестото с пръст.
Рецептата е от моето детство....
Рогчета като от пекарнаПоръсете с натрошено сирене и навийте като рогче.
За плънка може да използвате и настърган кашкавал или смесени сирене и кашкавал....
1
Сладолед като едно времеЗа този истински домашен сладолед разделете белтъците от жълтъците.
В жълтъците добавете 3 лъжици захар и разбийте с миксер.
Налейте 100 мл студено мляко и всичко разбъркайте отново с миксера.
В тенджера сложете...
1
Заешко като на баба
Заешкото се оставя за 3-4 часа накиснато във вода (или цяла нощ). След това се измива и се нарязва на порции. Лукът се почиства и се нарязва на полумесци. Заедно с малко сол се стрива.
Морковът се нарязва на колелца....
Агнешко бутче като дивеч
Оставяме месото едно денонощие да се маринова, като от време на време го обръщаме....
Кифлички, меки като памук
Прибавя се пресято брашно и солта, като се меси меко тесто. Не се слага повече брашно, за да може кифличките да са меки и пухкави.
Оставя се да втаса на топло, покрито със стреч фолио....
Меки като памук питки
В кана се слага маята и малко вода, разбърква се. В купа се слагат брашното, захарта, солта, олиото, прави се кладенче и се сипва маята. Замесва се меко и нелепнещо тесто.
Слага се в намазнена купа и се покрива със стреч...
Вкусни бисквитки като Милка
С останалия шоколад поръсваме бисквитките отгоре, като леко натиснем.
Пече се на 200 градуса за около 14-15 минути!...
Печено свинско като дивеч
След като месото е напълно готово, го извадете в блюдо и го нарежете на филии....
Добруджански малай като мъфиниВ Добруджа това ястие се казва добруджански малай или малай, прави се в тава и се реже на квадрати. Предвид че Добруджа е била част от Румъния, малаят е останал в нашата кухня, но може би е бил променян във времето.
Реших...
4