Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пиле Марсала (Оригинална рецепта от Марсала)
Пилето Марсала (Оригинална рецепта от Марсала) е много вкусно.
Източник: Италианска оригинална рецепта от Марсала, Сицилия. Рецептата е свалена от клип.
Забележка: Изключително вкусен и бърз аламинут....
Вино МарсалаПоднасяне на марсала
Поднасянето на марсала е истинско събитие. Преди да се сервира обаче, виното трябва да бъде охладено....
2
Тирамису с Марсала
Поставяме отново фолио върху получената смес и я слагаме в хладилника
Сместа за потапяне на бишкотите се приготвя по следния начин: Смесват се кафето и марсалата....
Сос от Марсала
Загрейте зехтина в тенджерка, прибавете лука, чесъна и гъбите. Задушете докато гъбите омекнат.
Прибавете брашното и гответе още 1 минута, сипете виното и разбъркайте.
Прибавете бульона и гответе докато вкусовете се...
Вишни с марсала
Сипете захарта, лимоновата кора, канелата, водата и марсалата в тенджерка и кипнете сместа, като непрекъснато разбърквате.
Намалете огъня и варете още 5 минути, махнете канелата....
Телешки рулца с марсала
Запечатваме рулата в сгорещен зехтин, докато се зачервят, добавяме лука и разбъркваме и наливаме марсалата. Щом заври слагаме сока и кората на портокала и оставяме да къкрят за 10-15 минути....
Тирамису с вино Марсала
Сварете кафето и го сложете настрани да се поохлади.
Разбъркайте сиренето, докато се получи пухкав крем, като малко по малко слагате ванилията и лимоновата кора.
Разбийте жълтъците със захарта, докато побелеят. Прибавете...
Коктейл Портокалов цвятПоставете сока, джина и леда в шейкър и разбийте. Изсипете в охладена чаша и украсете с парчето портокал.
Това е рецептата на един симпатичен дамски коктейл за всеки повод....
1
Коктейл Портокалов цвят
Поднесете коктейла Оранжев цвят (Orange Blossom) с украса от парченце портокал....
Коктейл Портокалов цвятПоставете сока, джина и леда в шейкър и разбийте. Изсипете в охладена чаша и украсете с парчето портокал.
Това е рецептата на един симпатичен дамски коктейл за всеки повод....
1
Телешки медальони с вино МарсалаТелешките медальони с вино Марсала са готови.
Източник: Кулинарен блог на Йоана Петрова
Забележка: Качвам снимки на приготвеното ястие, включително и на вида месо с което съм работила....
3
Тарталети с рикота и марсала
Смесете рикотата с яйцата, захарта, лимоновата кора и марсалата.
Разбийте добре и прибавете стафидите. Изсипете сместа в мъфините и запечете до златисто....
Паниран цвят от тиквички
Получи се разкошно предястие паниран цвят от тиквички!
Източник: Silviya Kyuchukova - Кулинарна мрежа...
Мед от липов цвят
Налейте меда от липов цвят в напълно сухи бурканчета и ги обърнете с капачката надолу, за да се запечатат.
Излязоха три бурканчета по 370 много ароматен и полезен за здравето домашен мед....
Паниран цвят от тиква
Цветът от тиква се изчиства от дръжките, да остане само цветето. Яйцето се разбива с галетата и солта.
Пържи се в малко мазнина на тефлонов тиган само за минутка от едната и от другата страна....
Сладко от розов цвят
Така сладкото от тъмнозелен цвят получава ярко червен цвят. С лимонтузуто сладкото ври за още 2-3 минути.
* По същия начини при същото съотношения се вари сладкото от бял крем, акация и горски теменужки....
Пълнен цвят от тиквичка
Измиваме и разполовяваме патладжана, поръсваме със сол и изчакваме горчилката да се отцеди, попиваме я със салфетка и поръсваме патладжана с кимион.
Печем го в предварително намазана с олио тава в загрята фурна на 200...
Пилешки гърди със спагети и Марсала
Пилешките гърди със спагети и Марсала са много вкусни.
Източник: Tasty...
Сладко от цвят на бъз
Обърнете сладкото от цвят на бъз с капачките надолу до пълното им охлаждане.
Да ви е сладко!...