Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Великите дизайнери: Юбер де ЖиваншиВеликите дизайнери: Юбер де Живанши
Тяхното приятелство е почти толкова известно, колкото дизайнерския гений на Живанши. Юбер де Живанши се ражда на 20 февруари 1927 г. в Буве, Франция. Истинското му име е Джеймс Марсел Тафен....
Пащел де НатаПащел де Ната
2
Пащел де Ната е страхотен десерт!...
Пастейш де НатаПастейш де Ната
1
В касерола поставяме захарта, водата, кората на лимона и варим за около 10-15 мин, докато стане на мехурчета. За яйчения крем, смесете нишестето с малко мляко и разбъркайте. Кипнете останалото мляко в тенджера на слаб...
Tуту де фейжаоTуту де фейжао
Накиснете боба в студена вода за една нощ. Отцедете и го сложете в тенджера, покрийте с вода и варете около 1 час. Щом бобът поомекне, го овкусете със сол. Загрейте олиото в тенджера и запържете лука и чесъна за 5...
Галет де РоаГалет де Роа
Печете Галет де Роа в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 20-25 минут до кафяво-златист цвят. Охладете галета върху решетка за около 30 минути преди да разрежете френския сладкиш....
Орчата де чуфаОрчата де чуфа
Почистваме и измиваме зърната чуфа и ги потапяме в студена вода, докато водата се избистри. След това изцеждаме течността и я поставяме във блендер. Трябва да получим смес като мека паста. Добавяме водата към кашата...
Дулсе де лече (кахета)Дулсе де лече (кахета)
2
Така приготвено дулсе де лечето съхраняваме в хладилник до 1 месец, като можем да го използваме за направата на различни сладкиши, или просто да си го хапнем с лъжичка....
Флан Дулсе де лечеФлан Дулсе де лече
Ако вашето дулсе де лече е по- гъстичко и ви е трудно да хомогенизирате сместа, ви препоръчвам да я разбиете в кухненски робот или блендер - на ниска до средна скорост за няколко секунди....
Хляб Пан де салХляб Пан де сал
Млякото се слага да кипне, дръпва се от огъня и се разбърква с маслото и захарта. Сместа се оставя да поизстине. Добавя се маята и се бърка, докато се разтвори. Слагат се солта, содата, бакпулверът и 4 чаени чаши брашно...
Къпкейк дулсе де лечеКъпкейк дулсе де лече
Напълнете дупките с крема от дулсе де лече и украсете къпкейковете с белия крем. Невероятно вкусните къпкейкове дулсе де лече са готови. По-добре ги приберете в хладилника за един час....
Къпкейк дулсе де лечеКъпкейк дулсе де лече
За калпачетата от крем на тези къпкейкс дулсе де лече разбийте сметаната заедно със 3 пълни лъжици дулсе де лече....
Кафе Дулсе де ЛечеКафе Дулсе де Лече
След това оставете още толкова във водата, за да се охлади и едва тогава отворете Дулсе де Лече. За кафето ще са ви нужни 2 пълни с.л. Сварете кафето и го разбъркайте още горещо със захарта и Дулсе де лече....
Крем с Дулсе де лечеКрем с Дулсе де лече
Кремът с Дулсе де лече е готов....
Мъфини с Дулсе де ЛечеМъфини с Дулсе де Лече
Мъфините с Дулсе де Лече са готови....
Карамелен крем Дулсе де ЛечеКарамелен крем Дулсе де Лече
2
Сложете консервата с кондензирано мляко в съд покрита с вода и оставете да се вари за 3-4 часа, като непрекъснато доливате вода при нужда, за да остане консервата покрита с течността. След това оставете напълно да се охлади...
Торта с Дулсе де лечеТорта с Дулсе де лече
Охладен, но не и студен се изсипва върху крема от Дулсе де лече. Украсява се по желание с крокан. Тортата се държи на студено. Източник: Вкусно с Йоли...
Чийзбрауни с Дулсе де лечеЧийзбрауни с Дулсе де лече
Чудесно чийзбрауни с Дулсе де лече без глутен с влажна текстура и невероятен карамелен вкус, което поднесете със следобедното кафе или чай. Бон апетит!...
Руло с Дулсе де лечеРуло с Дулсе де лече
1
Развийте внимателно и намажете сладкото руло с дулсе де лече (отделете малко за декорация на рулото). Завийте и ако излезе от краищата, оберете с нож. Рулото с Дулсе де лече е готово....
Испански сладкиш Роскон де РейесИспански сладкиш Роскон де Рейес
Поднесете испанския сладкиш Роскон де Рейес с плодове и пудра захар. Източник: Sashka Dimitrova - Кулинарна мрежа...
Испански сладкиш Тарта де СантягоИспански сладкиш Тарта де Сантяго
Тарта де Сантяго произлиза от района на Галиция и датира от средните векове. Загряваме фурната на 175 градуса. В купа смесваме сухите съставки - брашното, захарта и подправките....
Еврейска баница Пастел де мериндженаЕврейска баница Пастел де меринджена
Измийте и махнете дръжките на патладжаните. Разрежете ги на половина и ги посолете, оставете за 30 мин да се отцеди горчивата им вода. Изплакнете патладжаните и подушете, направете няколко разреза по вътрешната им месеста...
Руло с дулсе де лечеРуло с дулсе де лече
Намажете с дулсето де лече и завийте отново на руло. Поръсете рулото с дулсе де лече с пудра захар и сервирайте....
Шоколадова торта с Дулсе де лечеШоколадова торта с Дулсе де лече
Върнете в хладилника за няколко часа, най-добре за една нощ и след това се насладите на тази вкусна шоколадова торта с Дулсе де Лече. Да ви е сладко!...
Домашен сладолед с дулсе де лечеДомашен сладолед с дулсе де лече
Може да гарнирате домашния сладолед с дулсе де лече с бисквитка, плодове шоколад или някакъв топинг....
Мелба със сос Дулсе де ЛечеМелба със сос Дулсе де Лече
Сложете кутията кондензирано мляко да се вари в съд, покрита с вода. Варенето продължава около 4 часа, като през цялото време трябва да доливате вода, за да не остава непокрита. След като мине четвъртия час, изключете...