Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Ябълков ОцетЯбълков Оцет
2
Вреди от ябълковия оцет Важно е да знаете, че като всяко друго нещо и с ябълковия оцет не бива да се прекалява....
Ябълков златист хоботникЯбълков златист хоботник
Биология и щети от Ябълков златист хоботник Ларвите зимуват в почвата, а незрелите бръмбари в пукнатини на кората и под паднали листа....
Ябълков кексЯбълков кекс
6
Готовият ябълков кекс се поръсва с пудра захар....
Ябълков оцетЯбълков оцет
2
Настържете ябълките, след което прибавете към тях водата, захарта, бирената мая и хляба. Разбъркайте сместа и я оставете в отворен съд на тъмно място. Сместа трябва да престои така 10 дни при температура 20 градуса, като...
Ябълков чийзкейкЯбълков чийзкейк
5
Разбъркайте брашното, маслото и 1/2 кафява захар до хомогенна смес. Всичко това се слага на дъното на тавичка и се притиска с пръсти доколко може. Слага се да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато не...
Ябълков фланЯбълков флан
1
От посочените за тестото продукти се приготвя тесто и се поставя в кръгла тортена подложка. Изпича се до полуготово състояние, а след това се намазва с половината от мармалада. Отгоре се нареждат ябълките, почистени и...
Ябълков пудингЯбълков пудинг
Обелете ябълките и ги настържете на ренде. Смесете ги с галетата, маслото, стафидите, жълтъците, бадемите и канелата. Разбийте белтъците на твърд сняг със захарта и ги прибавете към горната смес. Изсипете ги в намазана...
Ябълков мармаладЯбълков мармалад
1
Измийте и нарежете на парченца ябълките, без да ги белите. Сложете ги да се варят с вода, докато омекнат напълно. След това ги направете на пюре. Отмерете го и на всеки 500 г пюре добавете по 250 г захар. Сложете ябълковото...
Ябълков десертЯбълков десерт
Сложете захарта и водата в съд на котлона. Щом се карамелизира, изсипете карамела във форма (диаметър от 22 см). Обелете и нарежете на малки парчета ябълките. В тиган разтопете маслото и прибавете ябълките и виното. Оставете...
Ябълков чипсЯбълков чипс
2
Вашият ябълков чипс е готов. 8. Може да го консумираме чипса от ябълки, след като изстине, а може и да го съхраним до 3 седмици в затворени кутии, буркани или пликчета....
Ябълков сладоледЯбълков сладолед
Резултатът ще е пухкав, истински ябълков сладолед! Сервирайте вкусния и свеж десерт с резенчета плод и натрошени бисквитки. Да ви е сладко!...
Ябълков тартЯбълков тарт
Когато сместа с ябълки се охлади, добавете белтъците....
Ябълков щруделЯбълков щрудел
8
Печете ябълковия щрудел в предварително загрята на 180 градуса фурна. Накрая поръсвате щрудела с пудра захар....
Ябълков КрамбълЯбълков Крамбъл
Мандарините се изцеждат от сока на преса, не се мелят. Ябълките се измиват, обелват и нарязват на не много дебели парченца. Ябълките се поливат със сока от мандарини. Царевичното брашно се смесва с канелата, ванилията...
Ябълков СамбукЯбълков Самбук
Омекналите ябълки се обелват от кората охлаждат се, прекарват през ситно ренде, за да се получи пюре, или се пасират с пасатор....
Ябълков сосЯбълков сос
Добавете почистените и нарязани на парченца ябълки и продължете да готвите, докато и те започнат да се карамелизират. Долейте виното, сайдера/ябълковия сок, пилешкия бульон....
Ябълков грогЯбълков грог
Прехвърлете готовите ябълки в блендер и ги разбийте на пюре. Останалите 3 чаши вода налейте в тенджера и изчакайте да кипне. Залейте ябълковото пюре с горещата вода и тъмния ром, прибавете меда и разбъркайте....
Ябълков НаполеонЯбълков Наполеон
Най-дебелият слой на тестото се намазва с ябълков сироп и се слагат ябълки така, че да покрият тестото на тънък слой. Отгоре се слага следващият слой тесто, маже се със сироп и се слагат ябълки....
Ябълков пирогЯбълков пирог
Направете няколко дупчици с остър нож и сложете ябълковия пирог да се пече в умерено загряна фурна за около 1 час....
Ябълков сайдерЯбълков сайдер
5
Настържете целите ябълки без да ги почиствате от кора и семки. Добавете ги всичките постепенно в бутилката. изпечете на тостер филийките и ги стрийте на трохи....
Ябълков хлябЯбълков хляб
1
Почистете и обелете ябълките, след което ги настържете на ренде. Прибавете захарта и стафидите. Оставете получената смес да отлежи поне един час. След това прибавете брашното, предварително смесено с бакпулвера и нарязаните...
Ябълков мусЯбълков мус
Почистете ябълките и ги нарежете на малки парченца. Сварете ги до омекване, отцедете ги и ги пасирайте до гладка смес щом изстинат. Разбъркайте ябълковото пюре със захарта и ванилията. Постепенно добавяйте сметаната...
Ябълков кейкЯбълков кейк
4
Отделно разбийте яйцата със захарта, добавете маргарина, настърганите ябълки, бисквитите, настърганата лимонова кора, сол и канелата. Накрая прибавете пресятото с бакпулвера брашно и отцедените от виното стафиди....
Ябълков кремЯбълков крем
Обелете ябълките, почистете ги от семките и ги нарежете на четвъртинки. Сложете ги в тенджера със 100 мл вода, захлупете ги и варете на умерен огън около 20 минути, след което ги смачкайте със захарта. Размийте нишестето...
Ябълков хлябЯбълков хляб
Почистените и обелени ябълки се настъргват на ренде. Прибавят се захарта и стафидите. Получената смес се оставя да отлежи поне един час. Прибавя се брашното, размесено с бакпулвера, и нарязаните на едро орехи....