Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Японски КексПодгответе си продуктите да са ви готови, като премервате и пресявате брашното, леко затопляте прясното мляко и разтворете напълно меда в него.
Премерете захарта отделно, а яйцата да са били поне 1 час на стайна температура...
2
Японски Бухтички
Разбиваме белтъците на сняг.
В отделна купа смесваме двата вида брашно, захарта и сухата мая. Добавяме газираната вода, йогурта и ванилията и разбъркваме добре.
Постепенно към тази смес добавяме на порции белтъците...
Японски палачинкиОпитайте нещо по различно от традиционните палачинки, като си направите японските палачинки, които са много пухкави и леки.
Разбърквате в купа яйцата, захарта и меда до стопяване на захарта.
В друга купа си пресявате...
2
Японски бисквити
В купа разбиваме брашното, захарта, солта и сусама. Добавяме студеното масло и жълтъка и разбиваме докато удвои обема си.
Разделяме тестото на две и го оставяме да почине за 30 минути. Оформяме го на руло и режем на тънки...
Японски омлет
Разбиваме яйцата със соевия сос и оризовия оцет. Загряваме олио, загребваме с черпак от сместа и пържим като за тънки палачинки.
Когато яйцата се захванат, прегъваме единия и другия край към средата.
Върху тях сипваме...
Японци лекуват деменцията с хазарт
В Япония именно с него лекуват една от най-страшните болести – деменцията....
Японци правят гориво от сутиени
Енергийната криза вече има разрешение, смятат японски учени. Докато търсили допълнителни източници за добиване на гориво, те успели да намерят изненадващо решение на енергийния проблем....
Японски палачинки окономияки
Готовите японски палачинки окономияки се сервират със сос по избор или домашен окономияки сос....
Пухкавите японски палачинкиЯпонските палачинки са с малко продукти, но имат своята специфика в приготвянето.
За целта двете яйца се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с млякото на хомогенна смес.
Добавя се пресятото брашно...
3
Пухкав японски омлет
За този пухкав японски омлет разделете жълтъците от белтъците. Към жълтъците добавете солта, разбъркайте и оставете настрани.
Белтъците със захарта разбийте на сняг....
Японски кифлички хокайдоНамазват се с разбит жълтък и се пекат японски кифлички хокайдо на 180°C до готовност....
1
Японски крем карамел
В касерола сложете захарта за карамела и я разтопете. Добавете водата и разклатете до пълното разтваряне на карамела. Разпределете по дъното на чашки.
В купа счупете яйцата и ги разбийте с тел. Добавете захарта и прясното...
Домашни японски сладки
Разбиваме жълтъците с вилица и добавяме захарта. Разбиваме 1-2 минути и сипваме сухото мляко и нишестето. Разбъркваме и размесваме с пръсти. Трябва да се получи меко лепкаво тесто.
Разделяме го на 2 части. Към едната...
Месо по японски
Нарежете месото на тънки ивици и го сложете в йенска тава или дълбок глинен съд.
Смесете всички продукти без зехтина и залейте месото, разбъркайте и оставете да се маринова за половин час.
Загрейте зехтина в уок или...
Пиле по японски
Нарязваме пилето на дребно и го запържваме в сгорещеното олио, подправяме със сол и черен пипер.
Доливаме сакето и бульона и задушаваме на слаб огън под капак до готовност.
Сервираме поръсено с магданоз....
Спагети по японски
В тенджера се сгорещява олиото и се задушават лука и чесъна, добавя се пилешкото филе, моркова, картофите и пипера и се пържи с разбъркване. Добавя се кърито и джинджифила. Добавя се 3/4 ч.ч. вода, покрива се с капак и се...
Японски дунапренен чийзкейкГотовият японски чийзкейк се изважда, освобождава внимателно от формата и хартията за печене. Охлажда се и се поднася със сладко или пудра захар....
5
Спагети по японски
В тенджера се сгорещява олиото и се задушават лука и чесъна, добавя се пилешкото филе, моркова, картофите и пипера и се пържи с разбъркване. Добавя се кърито и джинджифила. Добавя се 3/4 ч.ч. вода, покрива се с капак и се...
Японски дунапренен чийзкейкГотовият японски чийзкейк се изважда, освобождава внимателно от формата и хартията за печене. Охлажда се и се поднася със сладко или пудра захар....
5
Панирани зеленчуци по японскиИзваждат се с решетъчна лъжица панираните зеленчуци по японски и мазнината се отцежда върху домакинска хартия....
2
Японски шоколадов крем карамел
Направете карамела, като разтопите захарта в касерола на среден котлон. Изключете и разпредете в подходящи огнеупорни чашки.
За направата на крема ви трябва голяма купа, в която да счупите яйцата. Разбийте с тел. Добавете...