От домашната прах ни нападат над 9 000 различни микроби!

От домашната прах ни нападат над 9 000 различни микроби!

Нови данни от изследване на американски учени от университета на Колорадо в Боулдър показват колко опана е всъщност домашната прах. Те са установили, че в нея има средно над 9 000 различни микроби.

1

Алергични Реакции

Алергични Реакции - последните теми, авторски публикаци и съвети. Практична информация за Алергични Реакции от Ezine.bg. Обзор на статиите за Алергични Реакции. Български портал за здравословен живот, диети, дом и градина, семейство и деца и Алергични Реакции.
Алергични Реакции - Народна медицина за лечение на кожни заболявания

Народна медицина за лечение на кожни заболявания

11.05.201613048

Ако сте се изморили обаче да купувате универсалните препарати срещу проблеми скожата, Ви предлагаме да се доверите на народната медицина, която често е и много по-ефикасна. Ето как можете да решите редица кожни проблеми

Алергични Реакции - Децата от село не страдат от алергии и астма

Децата от село не страдат от алергии и астма

27.10.20150324

Да израснеш във ферма или, както е по-популярно у нас – на село, е много по-здравословно. Това го знае всеки, но до момента никой не бе установил защо е точно така.

Алергични Реакции - Да предпазим детето от алергии

Да предпазим детето от алергии

19.08.20150571

Алергиите при хората са различни и се проявяват на базата на различни алергени. Ако семейството знае за алергиите на своя малък наследник, то е нужно винаги да имат под ръка антихистаминов препарат за случаите, когато са налице проблем

Алергични Реакции - Анафилаксия

Анафилаксия

26.06.201501590

Анафилаксията е внезапна, тежко протичаща алергична реакция към определено вещество /алерген/. Анафилаксията може да бъде животозастрашаващо състояние. Симптоми при анафилаксия.

Алергични Реакции - Уртикария

Уртикария

08.04.2015020578

Уртикарията е тип алергична реакция. Уртикарията е предизвикана от отделяне на хистамин от мастоцитите /бели кръвни клетки/. Уртикарията е известна още като копривна треска и се проявява с характерни обриви.

Алергични Реакции - Американче получи алергия от айпад

Американче получи алергия от айпад

24.07.20140353

Повечето изследвания са публикувани в медицински списания и показват, че общото между всички устройства е използването на никел – проблеми са причинявали мобилни телефони, ноутбуци, смартфони и др.

Алергични Реакции - Химичен пилинг - какви рискове крие?

Химичен пилинг - какви рискове крие?

27.07.201305201

Идеята е да се обнови кожата на лицето – да се премахнат пъпки, бръчки, кожата да стане по-нежна и по-гладка. Не винаги обаче тази процедура е успешна. Доста често се получават усложнения заради химикалите, които се използват за пилинга.

Алергични Реакции - Симптоми и признаци при хранителни алергии

Симптоми и признаци при хранителни алергии

22.04.2013031271

Вижте какви може да са последиците след консумацията на най-честите хранителни алергени.

Алергични Реакции - Какво са кортикостероидите?

Какво са кортикостероидите?

17.04.2013024147

Кортикостероидите представляват аналог на глюкокортикоидите – вид хормони, произвеждани от надбъбречната кора. Тези медикаменти имат противовъзпалително, антиалергично и имуносупресивно действие, поради което са широко разпространени в медицината.

Алергични Реакции - Ароматизаторите влошават астмата

Ароматизаторите влошават астмата

25.02.20130609

Според проучване, направено по поръчка на Научния комитет по сигурността на потребителските стоки на Европейския съюз, в освежителите за дома се съдържат голям брой алергени, които могат да навредят на здравето ви.

Алергични Реакции - Рак дебне в боята за коса

Рак дебне в боята за коса

21.02.201309208

Когато си купувате боя за коса от магазина обръщали ли сте внимание на съдържанието й. Оцветителите, които милиони жени използват всекидневно по цял свят могат да причинят рак.

Алергични Реакции - Да си помогнем при раздразнена кожа

Да си помогнем при раздразнена кожа

10.12.201202465

Кожата може да се дразня поради най-различни причини. Продуктите за грижа за кожата, перилните препарати и материалите на дрехите понякога може да предизвикат нежелана реакция от кожата, което води до дразнене.