Домашни рецепти за контрол на астмата

Домашни рецепти за контрол на астмата

Астмата е хронично белодробно нарушение, което се дължи на възпаление на дихателните пътища. Въздушните пътища стават по-тесни и се запълват със слуз, блокирайки въздушния поток, което след това води до кратки пристъпи на нарушено дишане.

1

Астма

Астма - актуални заглавия, избрани публикаци и съвети. Всичко за Астма от Ezine.bg. Преглед на статиите за Астма. Онлайн журнал за здравословен живот, диети, дом и градина, семейство и Астма.
Астма - Астмата и Алцхаймер могат да изчезнат заради естествения подбор

Астмата и Алцхаймер могат да изчезнат заради естествения подбор

18.09.20170159

Гените, които са причините за болестта на Алцхаймер, астмата и високия холестерол, се срещат все по-рядко в новите човешки поколения. Сензационните твърдения са на учените от световно признатите университети Кеймбридж и Колумбия

Астма - Електронните цигари при бременност носят риск от астма за бебето

Електронните цигари при бременност носят риск от астма за бебето

14.09.20170110

Пушенето на електронни цигари по време на бременността значително увеличава риска от астма за детето, показват ново изследване. Електронните цигари могат да причинят потенциално животозастрашаващо белодробно състояние дори ако не съдържат никотин

Астма - Препоръчителни храни при астма

Препоръчителни храни при астма

21.12.201602242

В никакъв случай не прекалявайте с месото и наблягайте на постните ястия, млякото и млечните продукти, както и на пастата от твърда пшеница

Астма - Вторите деца боледуват по-рядко от първите

Вторите деца боледуват по-рядко от първите

30.08.20160244

Съперничеството между децата не е нещо ново, особено с навика на по-голямите деца да гледат отгоре на досадните си малки братя и сестри. Но ново проучване установи, че малките действително имат предимство, поне що се отнася до здравето.

Астма - От домашната прах ни нападат над 9 000 различни микроби!

От домашната прах ни нападат над 9 000 различни микроби!

19.07.20160265

Нови данни от изследване на американски учени от университета на Колорадо в Боулдър показват колко опана е всъщност домашната прах. Те са установили, че в нея има средно над 9 000 различни микроби.

Астма - Здравословно меню за хора, страдащи от бронхиална астма

Здравословно меню за хора, страдащи от бронхиална астма

04.07.20160510

И както и при повечето заболявания, така и при бронхиалната астма хранителният режим е от важно значение. Ето защо тук ще Ви предложим едно изключително здравословно меню за хора, страдащи от бронхиална астма:

Астма - Хапване на живи бръмбари е най-новият лек при тежки болести

Хапване на живи бръмбари е най-новият лек при тежки болести

07.06.201602507

Бръмбарите действат ефективно при редица проблеми, сред които астма, остеопороза, дерматит, анемия, диабет, болест на Паркинсон, различни алергии и дори изключително тежки заболявания като СПИН и рак.

Астма - За какво е полезна инхалацията с хималайска сол

За какво е полезна инхалацията с хималайска сол

02.06.201601286

За да имат ефект инхалациите с хималайска сол, е много важно тя да е истинска. Именно заради високото ѝ качество и по-високата цена, която тя има, се срещат и много нейни фалшификати

Астма - Причини да се захванем с йога

Причини да се захванем с йога

05.05.201601109

Заради способността на йогата да осъществява добра връзка между духа и тялото се облекчава и стресът, което е много полезно в наши дни. Йога намалява болката в кръста, тялото ви постепенно се оформя и чувството за скованост изчезва.

Астма - Илачи срещу бронхит и астматични пристъпи

Илачи срещу бронхит и астматични пристъпи

07.12.201502967

Лечението и на двете състояния протича комплексно, като не е лошо да се опитат и изпитани средства, предложени от народната медицина.

Астма - Профилактика и предпазване при бронхиална астма

Профилактика и предпазване при бронхиална астма

30.11.201501105

Бронхиалната астма е хронично заболяване, което е все по-често срещано в наши дни. Протича със симптоми като кашлица, задух, хриптена, напрежение в гърдите.

Астма - Децата от село не страдат от алергии и астма

Децата от село не страдат от алергии и астма

27.10.20150339

Да израснеш във ферма или, както е по-популярно у нас – на село, е много по-здравословно. Това го знае всеки, но до момента никой не бе установил защо е точно така.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни