Лечебните свойства на цветовете

Лечебните свойства на цветовете

Според Аюрведа цветовете действат лечебно върху човешкия организъм и го предпазват от различни болести.

1

Аюрведа

Аюрведа - последните статии, избрани публикаци и съвети. Информация за Аюрведа от Ezine.bg. Списък на статиите за Аюрведа. Online портал за здравословен живот, звезди, дом и градина, семейство и деца и Аюрведа.
Аюрведа - Аюрведа: Сутрин енергизиращ масаж с етерични масла

Аюрведа: Сутрин енергизиращ масаж с етерични масла

21.01.201701995

Според Аюрведа лавандулово масло или масло от рози, примесено с бадемово олио е най-добро за тонизиращ масаж, който зарежда тялото ни сутрин.

Аюрведа - Лечение чрез аюрведа

Лечение чрез аюрведа

01.07.201501945

Аюрведа е най-древната лечителска система. Днес, тя е една от най-разпространените методи на алтернативната медицина. Основната идея на лечението чрез аюрведа е, че ключът към здравето се крие в хармонията между дух и тяло.

Аюрведа - Тайните съставки на индийската красота

Тайните съставки на индийската красота

21.01.201508102

Надали някой би могъл да отрече пословичната хубост на индийките. Все пак, не малко жени са се възхищавали на дългите им и гъсти коси, които развяват с гордост.

Аюрведа - Аюрведа: През деня белтъчини за мускулите и медитация

Аюрведа: През деня белтъчини за мускулите и медитация

09.09.201401618

Аюрведа ни учи, че през деня е време да нахраним тялото си и мускулите си с достатъчно белтъчини. Вместо ястие с месо си пригответе вегетарианска храна с леща или боб, овкусени с източни подправки

Аюрведа - Черната сол в Аюрведа

Черната сол в Аюрведа

19.06.201401122

Лечителите в Аюрведа смятат, че това е най-ценната от всички видове сол. За разлика от обикновената, черната сол не повишава нивото на натрий в кръвта.

Аюрведа - Аюрведа правила за зачеване

Аюрведа правила за зачеване

18.04.201407939

Доктор Кулкарни всъщност препоръчва специална Аюрведа програма на всички жени, които желаят да станат майки. Програмата има сложното име Ваджакаранам - за да бъде успешна, тя трябва да бъда започната една година преди двойката да реши да има деца

Аюрведа - Кратък път към щастието чрез три лечебни метода

Кратък път към щастието чрез три лечебни метода

27.03.201401392

Аюрведа, Уелнес и Спа са все термини, които в последно време по-често срещаме и използваме. В повечето случаи се досещаме, че става дума за почивка, начин да съхраним себе си, да релаксираме, да се отърсим от грижите и проблемите

Аюрведа - Камфор и неговите здравословни ползи

Камфор и неговите здравословни ползи

01.03.2013011898

Камфорът представлява бяло кристално вещество. Добива се от стълбата, корените и други части на дървото. Родината му е Азия, но е широко разпространено и в Япония, Тайван, Китай.

Аюрведа - Аюрведа: Характеристика на Питта дошата

Аюрведа: Характеристика на Питта дошата

02.01.201302669

Пита енергията е втората доша, разглеждана от аюрведическата медицина. Дошите са праната (енергията) в човека и една от съставните му части. Пита дошата е събирателно на огън и вода.

Аюрведа - Аюрведа: Характеристика на Вата дошата

Аюрведа: Характеристика на Вата дошата

29.12.201201447

Жизнена енергия прана се съдържа в храната. Дели се на три типа, разглеждани от системата Аюрведа и наричани доши. Вата дошата символизира въздухът и пространството.

Аюрведа - Аюрведа: Характеристика на Кафа дошата

Аюрведа: Характеристика на Кафа дошата

28.12.201201876

Аюрведа или аюрведическата медицина е хиндуистка система и форма на алтернативната медицина. И трите доши или енергии присъстват във всеки човек. Дошите са три типа: кафа (вода и земя), пита (огън и вода) и вата (въздух и пространство)

Аюрведа - Аюрведа: Какво е прана енергия?

Аюрведа: Какво е прана енергия?

23.10.201201698

Прана енергия може най-общо да се обясни като сила, която всеки от нас носи в тялото си – жизнената енергия, силата на сърцето и ума, на тялото и духа.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни