Как да разберем дали бебето е гладно?

Как да разберем дали бебето е гладно?

Много често жените, които скоро са родили, се затрудняват да разберат от какво се нуждае бебето. Дали му е студено? Дали е жадно? Дали е гладно? Дали го боли нещо? За някои жени не е лесно да създадат хранителен режим на бебето и му дават мляко винаги

1

Бебе

Бебе - последните статии, подбрани публикаци и препоръки. Информация на тема Бебе от Ezine.bg. Списък на статиите за Бебе. Online портал за здраве, мода, красота, дом, семейство и деца и Бебе.
Бебе - Как да разберем дали бебето чува?

Как да разберем дали бебето чува?

28.10.2018052

Новородените бебета могат да чуват доста добре, но не и перфектно. Средното ухо на новороденото е пълна с течност, което в известна степен нарушава слуха. Освен това целият слухов апарат е незрял.

Бебе - Как да разберем дали на бебето му е студено?

Как да разберем дали на бебето му е студено?

26.10.20180279

Много майки проверяват ръчичките, крачетата и нослетата на новородените, които през доста голяма част от времето са студени и се залъгват, че на бебето му е студено. Тези части от тялото обаче не са фактор, който може да определи дали детето изпитва студ

Бебе - Кърменето след първия месец

Кърменето след първия месец

21.10.2018078

Лекарите са единодушни по темата с кърменето. То подсилва имунитета на бебето, с помощта на кърменето връзката между майката и бебето се заздравява, чрез кърменето детето и майката си говорят без думи. Какво се случва след първия месец на кърмене?

Бебе - Честито! Принц Хари и Меган Маркъл очакват бебе

Честито! Принц Хари и Меган Маркъл очакват бебе

15.10.20180390

Щастлива долетя от двореца Кенсингтън. Британската кралска фамилия ще се увеличи още един малък член.

Бебе - Как да преодолеем страха от раждане?

Как да преодолеем страха от раждане?

14.10.2018082

Раждането е естествен процес, фаза от живота на всяка жена, която дава смисъл на нейното съществуване. Страхът винаги се настанява в мислите на бъдещата майка, особено когато ще ѝ е за първи път.

Бебе - Колко често се къпе бебето?

Колко често се къпе бебето?

13.10.20180131

Въпреки че къпането на бебето може да бъде много забавно, за повече сигурност трябва винаги да имате две неща на ум: температурата на водата и никога да не го оставяте само.

Бебе - С този метод ще приспите новороденото за по-малко от минута

С този метод ще приспите новороденото за по-малко от минута

02.09.20180474

Нов метод, демонстриран от медицинската сестра Ле Ти Ан, ще ви покаже как може да приспите новороденото си бебе за по-малко от минута. За целта сестрата от Виетнам използва само една кърпа.

Бебе - Бабините съвети за новороденото, които не бива да спазвате

Бабините съвети за новороденото, които не бива да спазвате

26.08.20180497

Заради натрупания си житейски опит често нашите баби смятат, че са по-осведомени от педиатрите и когато в дома се появи малко бебе, дават съвети, които според лекарите не бива да спазвате.

Бебе - Безопасност на бебето в колата

Безопасност на бебето в колата

25.08.2018068

Въпреки че бебетата са много по-издръжливи и притежават имунитет срещу млади и неопитни родители, има няколко неща, които трябва да знаем за това как да осигурим безопасността им.

Бебе - Колко яде бебето по месеци

Колко яде бебето по месеци

05.08.20180222

С идването на бебето у дома родителите се изправят пред много неизвестни. Така започват и множеството върпоси за това как да се справят и бебето им да се чувства по-добре – здраво, нахранено, спокойно и готово да расте.

Бебе - Помощ! Висок хемоглобин при бебе

Помощ! Висок хемоглобин при бебе

27.07.20180294

Прекалено високите нива на хемоглобин в кръвообращението е състояние, известно като полицитемия. Това е обратното на анемията, която се дължи на твърде малко червени кръвни клетки в кръвообращението.

Бебе - Разстройство при бебето

Разстройство при бебето

18.07.20180107

Новородените бебета не идват в дома ни с инструкция за употреба, както на много млади родители би им се искало. Освен много радост, мъниците дават и много поводи за притеснения.