Тялото е подвластно на химически календар

Тялото е подвластно на химически календар

Според учени от университетите на Манчестър и Единбург човешкото тяло представлява един своеобразен химичен календар, тъй като то е подвластно на годишните сезони.

1

Биоритми

Биоритми - най-новите теми, подбрани публикаци и идеи. Практична информация за Биоритми от Ezine.bg. Обзор на статиите за Биоритми. Български сайт за здравословен живот, диети, дом и градина, родители и деца и Биоритми.
Биоритми - Спите през целия уикенд - ще затлъстеете!

Спите през целия уикенд - ще затлъстеете!

22.05.20160472

Оказва се, че от обичайното поспиване до обяд през уикендите се пълнее. До такъв извод достигнаха британски учени. Дори и да не се приемат излишни калории, от по-дългото излежаване през почивните дни биологичният часовник се обърква.

Биоритми - Полезните сутрешни навици

Полезните сутрешни навици

09.09.201505970

Няколко сутрешни навика са ключът към доброто настроение през целия ден. Освен това те подпомагат външния вид, здравето и щастието.

Биоритми - Синята светлина балансира биоритмите ни

Синята светлина балансира биоритмите ни

08.08.20140296

Дори напълно да липсва естествена светлина, специално подбрана изкуствена такава може да свери биолигичния часовник на човек. Това сочи наскоро проведено проучване в Антарктида.

Биоритми - Козметични процедури според биологичния часовник

Козметични процедури според биологичния часовник

30.09.201301462

Собственият ни биологичен часовник диктува както пулсациите на всеки един орган от тялото ни, така и на живота на кожата ни.

Биоритми - Стомашната язва се активира през пролетта

Стомашната язва се активира през пролетта

21.05.20130830

Язвата се обостря най-много през месеците март, април и май. Провокирана е най-често от злоупотребата с алкохол и цигари, неправилното хранене, както и от стресови ситуации. До появата й водят и редица употребявани противовъзпалителни медикаменти

Биоритми - Грижа за кожата според биоритмите

Грижа за кожата според биоритмите

02.05.20130950

Нощта е най-доброто време за възстановяване и обновяване на клетките на кожата. Не пестете от сън, тъй като именно той е най-доброто средство за добре изглеждаща кожа.

Биоритми - За да получите нещо, поискайте го следобед

За да получите нещо, поискайте го следобед

20.10.201001760

Когато една жена иска нещо от един мъж, добре е да изрази желанията си следобед или вечер - тогава шансовете й за успех са големи. Мениджърите са податливи след един часа следобяд.