Какво причинява гадене

Какво причинява гадене

Чувството на гадене е много неприятно. Гаденето е общ и често срещан симптом, който може да се прояви при много заболявания, но и като нормален процес на регулиране на организма.

1

Гадене

Гадене - последните заглавия, подбрани публикаци и препоръки. Информация на тема Гадене от Ezine.bg. Списък на статиите за Гадене. Online портал за здраве, звезди, дом, семейство и деца и Гадене.
Гадене - Как да се справите с повръщането при бебета и деца

Как да се справите с повръщането при бебета и деца

13.09.20180206

Повръщането на бебето или детето може да е притеснително за родителя, но обикновено не е причина за сериозна тревога.

Гадене - Няколко домашни лека срещу повръщане

Няколко домашни лека срещу повръщане

12.08.201704320

В повечето ситуации повръщането не е под наш контрол. То представлява рефлексно действие. Когато тялото консумира нещо нежелано или заразено, защитният механизъм на организма ни е изхвърлянето му вън от системата.

Гадене - Симптоми на зараза с хеликобактер пилори

Симптоми на зараза с хеликобактер пилори

31.01.201706263

Много често стомашно-чревните проблеми се дължат на зараза с хеликобактер пилори и инфекциите причинени от чуждите микроорганизми, попаднали в тялото на човек.

Гадене - Ранни симптоми при проблеми с вестибуларния апарат

Ранни симптоми при проблеми с вестибуларния апарат

26.01.2017016611

Вестибуларният апарат се намира в ухото. Основната му функция е пазенето на равновесие при хората. Представляван е от горната част на ципестия лабиринт на вътрешното ухо. Другата част от същия този ципест лабиринт принадлежи към органа на слуха.

Гадене - Как да се справим с гаденето в колата

Как да се справим с гаденето в колата

28.07.20150934

Специалистите препоръчват да гледате навън през прозорците на превозното средство, докато пътувате – идеята е визуалното усещане за движение да бъде в съответствие с вестибуларното.

Гадене - Причини за често повръщане

Причини за често повръщане

26.07.201508200

Гаденето и повръщането не са болести. Те са само признак за наличието на определено заболяване. Дължат се на спазъм на стомаха и хранопровода, които усилено се движат и позволяват на съдържанието на стомаха да излезе навън.

Гадене - Сутрешно гадене

Сутрешно гадене

05.05.201509687

Сутрешното гадене представлява дразнене на стомаха и позиви за повръщане. Сутрешното гадене е характерно най-вече за бременните жени. Диагностициране и лечение на сутрешното гадене.

Гадене - Гадене

Гадене

03.04.2015083281

Гаденето представлява дискомфорт в горната част за стомаха и желание за повръщане. Усещането за гадене може да бъде краткотрайно или дълготрайно. Гаденето се дължи на физически или психологически причини.

Гадене - Да облекчим гаденето с джинджифил

Да облекчим гаденето с джинджифил

17.03.201501324

Джинджифилът може да облекчи симптоми като гадене и повръщане при болни хора – достатъчно е да се направи чай и да се пие на малки глътки.

Гадене - Температурните колебания влияят на вестибуларния ни апарат

Температурните колебания влияят на вестибуларния ни апарат

29.10.201404698

Вестибуларен апарат е условното наименование на вестибуларната система, която позволява на всяко човешко същество да пази равновесие, да се ориентираме пространството и изобщо - да се движи. Температурните промени се отразяват зле на вестибуларния ни апар

Гадене - Бъдещ баща с болничен заради сутрешно гадене

Бъдещ баща с болничен заради сутрешно гадене

14.09.20140921

Млад охранител стана първият мъж във Великобритания, който се сдоби с болнични поради сутрешно гадене, напомнящо това на бременната му приятелка.

Гадене - Четири симптома преди сърдечен удар

Четири симптома преди сърдечен удар

30.05.2014023650

Д–р Чонси Крендъл, експерт по сърдечносъдовите въпроси, обръща внимание на четирите признака за приближаващ сърдечен удар, за четирите предупредителни знака, които могат да спасят човешкия живот.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни