Вредно или полезно е децата Ви да гледат телевизия

Вредно или полезно е децата Ви да гледат телевизия

Повечето деца днес имат телевизори, таблети и смартфони още преди да могат дори да карат колело. Но как гледането на телевизия засяга децата и вредно ли е за тях?

1

Гледане на Телевизия

Гледане на Телевизия - най-новите теми, авторски публикаци и съвети. Информация за Гледане на Телевизия от Ezine.bg. Преглед на статиите за Гледане на Телевизия. Български сайт за здраве, фитнес, дом, родители и деца и Гледане на Телевизия.
Гледане на Телевизия - Вредно или полезно е децата Ви да гледат телевизия

Вредно или полезно е децата Ви да гледат телевизия

01.11.20160518

Обяснявайте на детето си защо го ограничавате в така безценното му време за телевизия. Ако може вече да чете, му поднесете подходящите писмени материали, за да се убеди, че Вие сте прави и че не го ограничавате просто защото така Ви е кеф

Гледане на Телевизия - Няколко начина, по които телевизията ви убива

Няколко начина, по които телевизията ви убива

25.10.20160382

Отдавна телевизията се е превърнала в част от ежедневието ни и е дълбоко вкоренена в обществото ни. Макар гледането на телевизия да изглежда безопасно занимание, изследователите са открили, че има редица вредни ефекти.

Гледане на Телевизия - Виж 10-те неща, които те състаряват преждевременно

Виж 10-те неща, които те състаряват преждевременно

02.10.201609442

Някои хора изглеждат по-възрастни от други. Освен от генетична обусловеност има комплекс от фактори, които ни състаряват. Ето кои са 10-те вредни навика, водещи ни към преждевременното състаряване.

Гледане на Телевизия - Прекаленото гледане на телевизия може да ви убие!

Прекаленото гледане на телевизия може да ви убие!

05.08.20160601

Гледането на прекалено много телевизия може да ви убие. Часовете на бездействие, които са необходими, за да гледате телевизионен сериал, могат да повишат риска от смърт от. . .

Гледане на Телевизия - Обикновената телевизия остава в миналото

Обикновената телевизия остава в миналото

17.01.20160421

Дните на обикновената телевизия са преброени. Съвсем скоро по-голямата част от видео съдържанието ще може да се гледа напълно достъпно от всички и ще бъде предпочитаната алтернатива.

Гледане на Телевизия - Гледането на телевизия вреди на мозъка

Гледането на телевизия вреди на мозъка

11.12.20150530

Ново американско изследване потвърди вредата, която телевизията очаква върху човешкия мозък. Когато човек гледа в екрана, мозъкът му буквално се изключва, което вреди в дългосрочен план и намалява мозъчната стимулация.

Гледане на Телевизия - Смъртоносни опасности от телевизора

Смъртоносни опасности от телевизора

02.04.201501077

Оказва се, че европейците гледат по-малко телевизия, отколкото американците. Жителите на САЩ стоят пред екрана около пет часа дневно, а европейците - между 3 и 4 часа. Вреди от застояването пред телевизора

Гледане на Телевизия - Висенето пред телевизора прави децата пелтеци

Висенето пред телевизора прави децата пелтеци

10.08.20140506

Учените съветват те да присъстват на разговорите на възрастните, защото така, те по-бързо заучават реплики и откликват за разговори.

Гледане на Телевизия - Всеки час пред телевизора намалява живота

Всеки час пред телевизора намалява живота

01.04.20140866

Висенето пред телевизора увеличава риска от развитието на сърдечни заболявания. Заседналият начин на живот не е характерен за човешкия организъм, от него се развиват болестите.

Гледане на Телевизия - Хапването пред телевизора ни кара да пълнеем

Хапването пред телевизора ни кара да пълнеем

06.11.20130580

Гледането на телевизия по време на хранене ни кара да пълнеем. Най-добре да не подценяваме средата, която ни заобикаля, когато се храним – оказва се, че мястото е също толкова важно, както и качеството на храната, смятат учените.

Гледане на Телевизия - Гледането на TV на тъмно води до късогледство

Гледането на TV на тъмно води до късогледство

13.07.201301205

Знаете, че изобщо не е препоръчително да се стои пред телевизора дълго време, но ако го правите и в тъмна стая, това може да ви причини късогледство.

Гледане на Телевизия - Гледането на телевизия уврежда спермата

Гледането на телевизия уврежда спермата

06.02.201301238

Резултати от изследване, публикувани във февруарския брой на British Journal of Sports Medicine“ , посочват като главен виновник за влошеното качество на спермата -гледането на телевизия.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни