Наследствен рак на дебелото черво – хранене и превенция

Наследствен рак на дебелото черво – хранене и превенция

Ракът на дебелото черво е най-често срещаният вид карцином на органите от храносмилателната система. В най-честия случай той се проявява като вид наследственост. За да не му позволим да се развие, трябва да съобразим храненето си със състоянието.

1

Дебело черво

Дебело черво - последните заглавия, авторски публикаци и идеи. Информация на тема Дебело черво от Ezine.bg. Списък на статиите за Дебело черво. Online портал за здраве, фитнес, дом, семейство и деца и Дебело черво.
Дебело черво - Морят ешерихия коли с глад

Морят ешерихия коли с глад

08.10.201503607

Една от най-големите фармацевтични компании в света оповести, че е на крачка от невероятен научен пробив. Специалистите обявиха, че са близо до намиране на универсален метод за справяне с едни от най-опасните бактерии - ешерихия коли.

Дебело черво - Полипи на дебелото черво

Полипи на дебелото черво

24.06.2015043804

Полипите на дебелото черво представляват доброкачествени образувания, които имат различни морфологични особености. Полипите на дебелото черво могат да преминат в рак. Симптоми при полипи на дебелото черво.

Дебело черво - Лечение на колит

Лечение на колит

08.04.201504695

Лечението на колит зависи от причината, довела до това състояние. Важно е бързото разпознаване на симптомите, за да се реагира навреме и да се намалят опасностите за здравето на пациента.

Дебело черво - Рак на дебелото черво

Рак на дебелото черво

07.04.2015037153

Ракът на дебелото черво е злокачествен тумор, който възниква в лигавицата. Ракът на дебелото черво е болест на съвременния човек. Ракът на дебелото черво най-честият рак на органите на храносмилателния тракт.

Дебело черво - Пречистване на дебелото черво

Пречистване на дебелото черво

03.04.2015019168

Ако страдате от бъбречни инфекции или такива на пикочния мехур, имате неприятен дъх, често се оплаквате от коремни спазми и запек, вероятно се нуждаете от пречистване на дебелото черво

Дебело черво - Хранителен режим при колит

Хранителен режим при колит

01.04.201504341

Колитъ започва остро, със силни коликообразни болки по хода на дебелото черво, като се усещат и чести позиви за ходене по голяма нужда. Приеманата храна трябва да е течна или полутечна, варена или задушена.

Дебело черво - Разходка на слънце пази от рак на дебелото черво

Разходка на слънце пази от рак на дебелото черво

26.01.20150945

Така нареченият слънчев витамин“ всъщност повишава нивата на имунната система. Лабораторните изследвания на специалистите показват, че благодарение на него, имунната система активира Т-клетките.

Дебело черво - Аспиринът ни пази от рак

Аспиринът ни пази от рак

10.11.20140906

Нестероидните противовъзпалителни лекарства (НПВЛ), каквото е и аспиринът, предпазват човека от рак на дебелото черво. Според учените тези препрати довеждат до унищожаване на мутиралите злокачествени клетки.

Дебело черво - Липсата на хормони води до рак на дебелото черво?

Липсата на хормони води до рак на дебелото черво?

23.10.201406630

Учени предполагат, че причина за развитието на рак на дебелото черво може да е невъзможността на клетките, които го изграждат, да синтезират определени и жизненоважни хормони. пациентите над 50 годишна възраст са по-рискови

Дебело черво - Захранване след операция на дебелото черво

Захранване след операция на дебелото черво

27.08.2013037093

Съществуват основни правила за хранене след операция на дебелото черво. Хранителния режим може да се прилага и при гастрит, язвена болест, както и след каквито и да е операции на стомашно чревния тракт.

Дебело черво - Излекуваха рак на кръвта в САЩ

Излекуваха рак на кръвта в САЩ

30.10.201102523

Лекарите съобщиха за първия успешен метод при лечението на левкемия. Консумацията на солена риба повишава риска от рак на носа, стомаха и дебелото черво.

Дебело черво - Полипите се израждат в рак на дебелото черво

Полипите се израждат в рак на дебелото черво

15.09.2011011356

Полипите на дебелото черво представляват вид новообразувание на лигавицата на дебелото черво. Полипите могат да се изродят в злокачествена формация - рак на дебелото черво.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни