Интересни факти за Коледа, които не знаете

Интересни факти за Коледа, които не знаете

През последните години доминацията на западната култура направи Коледа и начина, по който я празнуват американците, популярни по целия свят.

1

Дядо Коледа

Дядо Коледа - най-новите статии, авторски публикаци и препоръки. Всичко на тема Дядо Коледа от Ezine.bg. Обзор на статиите за Дядо Коледа. Български сайт за здраве, звезди, дом, родители и деца и Дядо Коледа.
Дядо Коледа - Експерти: Не казвайте на децата, че Дядо Коледа съществува!

Експерти: Не казвайте на децата, че Дядо Коледа съществува!

04.12.20160220

Много хора смятат, че не е редно да се казва на децата, че Дядо Коледа не съществува, за да не се разрушат детските им спомени, но редица психолози съветват тъкмо обратното.

Дядо Коледа - Каква заплата взема Дядо Коледа?

Каква заплата взема Дядо Коледа?

15.12.20140506

Оказва се, че ако някой работодател реши да го наеме на щатна бройка, Добрият старец ще получава около 140 хиляди долара за година.

Дядо Коледа - Десет факта, които Дядо Коледа не иска да знаете

Десет факта, които Дядо Коледа не иска да знаете

25.12.201301509

Дядо Коледа е на 25 години. Поне в България е. Преди него в ролята на добродушен старец се подвизаваше Дядо Мраз. Това е само един от недотам удобните факти, които белобрадият старец не би искал вие и децата ви да узнаете.

Дядо Коледа - Германците си поискаха Дядо Коледа

Германците си поискаха Дядо Коледа

21.12.20130403

Директорът на германски културен музей - Фелиситас Хьоптнер, поиска Дядо Коледа да бъде включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, като задължително трябва да се спомене, че образът на Белобрадия старец произхожда от Германия.

Дядо Коледа - Дядо Коледа очаква 8 млн. писма тази година

Дядо Коледа очаква 8 млн. писма тази година

16.12.20130473

В голяма част от пощенските служби в различните страни регистрират значително увеличение на писмата, спрямо миналата година – повече писма се пускат във Франция, Испания, Канада, Ирландия.

Дядо Коледа - Как празнуват Коледа в Англия

Как празнуват Коледа в Англия

24.12.2012011912

На Коледа англиийските домове са декорирани със зелени клонки, украсено коледно дръвче и чорапи закачени на камината. Коледният дух е приветстван с прекрасни коледни песни и аромат на изпечени сладки.

Дядо Коледа - Да украсим елхата с ръчно направени играчки

Да украсим елхата с ръчно направени играчки

22.12.201201931

Можете също да си закачите шишарки като преди това ги боядисате в най-различни цветове с помощта на бои. Върху самата шишарка може да сложите малко кръгло топче направено от пластилин, предварително нарисувано като личице.

Дядо Коледа - Как празнуват Коледа в Германия

Как празнуват Коледа в Германия

21.12.2012022195

В Германия коледната подготовка започва още преди първи декември. Тогава, германците си отделят една вечер, за да направят кекс и сладкиши, да украсят домовете си с много мигащи светлини.

Дядо Коледа - Как празнуват Коледа по света

Как празнуват Коледа по света

26.12.200905348

Коледа се празнува по различен начин в различните страни на света. Какви са обичаите и традициите? Във Финландия посрещат Коледа в сауната, в Бразилия - дядо Коледа е по бански.

Дядо Коледа - Кой какво ще получи за Коледа и Нова година

Кой какво ще получи за Коледа и Нова година

20.12.200902605

Знаете ли какви подаръци дядо Коледа и дядо Мраз носят на децата по света за Коледа и Нова Година? Ето някои от най-популярните световни обичаи на Бъдни Вечер.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни