Ужасяващата тайна на коледната елха

Ужасяващата тайна на коледната елха

Елхата е един от символите на Коледните и Новогодишните празници. Нейното присъствие прави атмосферата още по-уютна, приказна и тържествена. Но коледното дръвче крие и една тайна, която никак няма да ви хареса.

1

Елха

Елха - най-новите статии, авторски публикаци и идеи. Практична информация на тема Елха от Ezine.bg. Обзор на статиите за Елха. Български сайт за здраве, фитнес, дом, родители и деца и Елха.
Елха - Украсяването на коледни елхи е демоде! Вече ще кичим кактуси за празниците

Украсяването на коледни елхи е демоде! Вече ще кичим кактуси за празниците

14.12.20160140

Украсяването на елха е сред задължителните елементи при посрещането на Коледните и Новогодишните празници. Оказва се обаче, че тази традиция остава в миналото.

Елха - Защо двойка от Германия украсява над 100 елхи за Коледа?

Защо двойка от Германия украсява над 100 елхи за Коледа?

13.12.20160213

Още преди Коледа да е дошла, милиони хора поставят в дома си елха и я украсяват щедро. Но докато повечето семейства се задоволяват само с едно коледно дръвче, двойка от Германия всяка година се наслаждава на над сто такива.

Елха - Как да запазим по-дълго свежестта на коледната елха?

Как да запазим по-дълго свежестта на коледната елха?

25.12.20150254

Ако сте избрали естествената пред изкуствената елха за празниците, има няколко препоръки, които трябва да спазвате, за да удължите живота на коледното дърво.

Елха - Да съхраним свежестта на елхата за по-дълго

Да съхраним свежестта на елхата за по-дълго

29.12.20120795

За да запазите елхата свежа и след Новогодишните празници, един-два дни преди да я сложите в стаята, изчистете долната част на ствола от кората.

Елха - Елхата може да докара алергии

Елхата може да докара алергии

24.12.20110396

Ако сте решили за Коледа да украсите в дома си живо дръвче, може да имате проблеми. Елхата е в състояние да ви причини алергии и депресия.

Елха - Украсете елхата с коледни сладки

Украсете елхата с коледни сладки

21.12.20110720

За да зарадвате хлапетата, направете коледни сладки, които да закачите на коледното дърво с помощта на цветни ленти. За украсата са нужни захарни пръчици, сребърни сладкарски перли.

Елха - Елхата на Коледа дължим на германски принцеси

Елхата на Коледа дължим на германски принцеси

19.12.200901038

Обичаят да се украсява елха за Коледа се е появил през Средновековието. Тогава украса са били ябълките. Браковете на германските принцеси с европейски владетели разпространили обичая.