Те от своя страна се произвеждат в мозъка посредством действието на ензими върху предшестващите аминокиселини.
От къде взимаме ензими?
Обикновено храната е приоритетният източник на ензими....
Този ензим е широко разпространен в хранопровода, стомаха и червата и е първия алкохол-метаболизиращ ензим, който се сблъсква с поетите от нас питиета....
Процедурата се нарича още ензимен пилинг и е сред последните тенденции при разкрасяването и подмладяването на кожата. Ензимите са с плодово-зеленчуков произход....
Изследователите от MIT са разработили специален коктейл от ензими, които разграждат алкохола в кръвта на пияни опитни мишки.
В основата на откритието е взаимната работа на два допълващи се ензима....
Малиновият кетон е ензим, срещащ се само в малините. Както гроздето и червеното вино съдържат ресвератрол, така и малините са единствените, които съдържат този уникален и полезен за организма ензим....
При нея високата ензимна активност намалява средно между 7-годишна възраст и 20 години. Вторична непоносимост към лактоза се наблюдава вследствие на увреждания на тънкочревния епител....
Препоръчва се при хранене да приемате ензимни добавки, подпомагащи панкреаса. Можете да ги набавите от суровите растителни храни. Готвенето убива ензимите....