Лесни начини да намалите задържането на вода

Лесни начини да намалите задържането на вода

За задържане на вода се говори, когато в тялото се натрупват излишни течности. Състоянието се нарича още оток или задържане на течности. Ето някои лесни начини, с които да намалите задържането на вода.

1

Задържане на течности

Задържане на течности - последните статии, избрани публикаци и идеи. Практична информация за Задържане на течности от Ezine.bg. Обзор на статиите за Задържане на течности. Български журнал за здравословен живот, мода, красота, дом, семейство и деца и Задържане на течности.
Задържане на течности - Как да се справим с подпухналите очи?

Как да се справим с подпухналите очи?

20.04.201804339

Изключителен лесен и интересен метод е поставянето на кърпа, напоена с мляко, върху подпухналата област на очите. Студеното пълномалсено мляко премахва отока под очите ефикасно

Задържане на течности - Спортът и правилното хранене отводняват организма

Спортът и правилното хранене отводняват организма

15.09.20160727

Задържането на течности се свързва с високия прием на сол и захар и липсата на достатъчно физическа активност.

Задържане на течности - Задържане на течности - враг на хубавата фигура

Задържане на течности - враг на хубавата фигура

13.11.201504979

Задържането на излишни течности от тялото не е от най-приятните състояние. Това често причинява чувството, че сме подпухнали и по-пълни.

Задържане на течности - Какво да правим, когато задържаме вода?

Какво да правим, когато задържаме вода?

15.08.201508688

Задържането на вода е често срещан проблем, особено при дамите, които работят по цял ден зад бюро. Това води до появата на целулит, подуване и какво ли още не.

Задържане на течности - Причини за задържане на вода

Причини за задържане на вода

02.07.2015011311

Задържането на вода ни кара да се чувстваме подпухнали и отекли. Състоянието е неприятно и води до занижено самочувствие и унилост. За да се справим с проблема, трябва да открием неговия причинител.

Задържане на течности - Билки за отводняване

Билки за отводняване

24.06.201508388

Задържането на течности се появява, когато тялото не може да се отърве от излишната вода. Задържането на течности може да се породи по различни причини, но най-често се причинява от предменструалния синдром при жените, твърде много сол в храната и др.

Задържане на течности - Как действа натрият на тялото

Как действа натрият на тялото

20.08.201401169

Натрият се разтваря в кръвта и играе ключова роля в поддържането на кръвното налягане. Всеки човек може да намали приема на сол, поне ако коригира дозата, която сам добавя към храната, защото е важно за нашето здраве

Задържане на течности - Съвети срещу подуване на тялото

Съвети срещу подуване на тялото

16.08.201404895

Подуването на тялото и отоците са нещо, което сполетява повече от половината човечество в определен период на живота. Причина за това е задържането на течности в тъканите, дължащо се на голямо количество натриев хлорид.

Задържане на течности - Билки и храни срещу отоци

Билки и храни срещу отоци

15.08.2013011161

Задържането на течности не е опасен проблем, но е доста неприятен. Въпреки това именно отоците понякога са индикатор за наличието на бъбречни и метаболитни заболявания, затова, когато ги забележите, се консултирайте с лекар.

Задържане на течности - Отоците по тялото сигнализират опасност

Отоците по тялото сигнализират опасност

12.07.2013018899

Ако по тялото ви се появят отоци, не трябва да ги пренебрегвате. По този начин организмът се опитва да ви предупреди, че е в опасност.

Задържане на течности - Повръщане сутрин

Повръщане сутрин

21.05.2013012774

Симптомите гадене и повръщане са най-характерни за заболяванията на стомаха. Специално за хроничният гастрит е типично непреодолимо гадене сутрин на празен стомах, което обаче обикновено не се последва от повръщане.

Задържане на течности - Естествени диуретици

Естествени диуретици

17.01.201309634

Високата консумация на натрий или захар, хормонални промени и някои медицински състояния могат да увеличат риска от задържане на течности. Това често води до подуване на корема или подуване на ръцете, краката или лицето.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни