Народна медицина при хемороиди и запек

Народна медицина при хемороиди и запек

Хемороидите биват първични и вторични. Първичните се появяват вследствие на вродена слабост на венозните стени или поради външни причини - запек, заседнал живот, твърда храна, прекомерна употреба на алкохол и преяждане.

1

Запек

Запек - най-новите статии, авторски публикаци и идеи. Практична информация за Запек от Ezine.bg. Обзор на статиите за Запек. Български сайт за здравословен живот, красота, дом и градина, родители и деца и Запек.
Запек - Билки против запек и подут корем

Билки против запек и подут корем

28.08.20190260

В тази статия ще разгледаме как различните билкови чайове могат да помогнат за справянето с нередовния стомах. Всички тези билки имат слабително действие, като помагат за облекчаване на симптомите на запек и подут стомах

Запек - Най-ефикасните храни против запек

Най-ефикасните храни против запек

16.07.201901866

Запекът е сред най-честите оплаквания на съвременния човек. Вижте най-ефикасните храни против запек.

Запек - Любимата ти тренировка може да ти причини запек?

Любимата ти тренировка може да ти причини запек?

02.06.2019060

Повечето хора смятат, че упражненията с висока интензивност са полезни за бързия метаболизъм. Оказва се обаче, че те не оказват добро влияние на храносмилането и като цяло на храносмилателната система.

Запек - Как да се преборим със затегнатия стомах?

Как да се преборим със затегнатия стомах?

15.04.20190167

Запекът се появява в резултат на неправилно хранене, стрес, непълноценна физическа активност и диети за отслабване, които ограничават приема на фибри. Вижте как да се справите със затегнатия стомах

Запек - Избягвайте тези храни при запек

Избягвайте тези храни при запек

28.01.20190748

Въпреки че запекът е изключително разпространен в цял свят, истината е, че той предизвиква сериозен дискомфорт на страдащите от него. Вижте кои храни да избягвате при запек.

Запек - Как да преодолеем запека?

Как да преодолеем запека?

14.01.20190279

Запекът е често срещано заболяване, което засяга хора от всички възрасти. Дължи се предимно на неправилно хранене, намален прием на течности, липса на физическа активност. Как да преодолеем запека?

Запек - Домашни трикове срещу запек

Домашни трикове срещу запек

14.06.201802964

Запекът е един от най-разпространените храносмилателни проблеми. Въпреки това значението му е различно за различните хора. За някои констипацията означава, че ще ходят по голяма нужда през три дни.

Запек - Ето кои са най-добрите натурални разхлабителни

Ето кои са най-добрите натурални разхлабителни

31.05.201804172

Около 20 процента от хората страдат редовно от запек, а всеки втори се сблъсква с бавните движения на червата поне два пъти годишно. Запекът се среща по-често при жените, отколкото при мъжете, като виновник за това са хормоните.

Запек - Нещата, които никога не трябва да правите, ако имате запек

Нещата, които никога не трябва да правите, ако имате запек

17.05.201802180

Почти всеки страда от запек в един или друг момент от живота си. Дори и да си мислите, че това се случва само на вас, не сте прави. Почти всеки 5 човек страда от запек поне три пъти годишно.

Запек - Разхлабващи храни при бебетата

Разхлабващи храни при бебетата

16.03.201803681

Бебетата често страдат от запек в периода на захранване, когато преминават постепенно от кърмата към кашите и пюретата. При някои деца проблемите започват и по-рано, ако майките не ги кърмят, а ги хранят с адаптирани млека.

Запек - Кога се назначава клизма

Кога се назначава клизма

17.10.20170413

Различаваме няколко вида клизми според целта им на приложение. Такива са очистителните, диагностичните и терапевтичните. Основната цел на клизмата е с нейна помощ да се евакуира чревното съдържимо.

Запек - Храни за регулиране на чревната перисталтика

Храни за регулиране на чревната перисталтика

12.08.201606276

Ето какво е важно да знаете, ако страдате от констипация или друго заболяване на чревната перисталтика.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни