Последици от липсата на физическа активност

Последици от липсата на физическа активност

Липсата на физическа активност може да е с много сериозни последствия за хората, страдащи от диабет, тъй като тя увеличава нивото на кръвната захар и влошава чувстивитлеността на организма към инсулина

1

Застоял начин на живот

Застоял начин на живот - последните теми, авторски публикаци и съвети. Практична информация за Застоял начин на живот от Ezine.bg. Преглед на статиите за Застоял начин на живот. Online сайт за здраве, фитнес, дом и градина, семейство и деца и Застоял начин на живот.
Застоял начин на живот - Разходките ни превръщат в два пъти по-креативни личности

Разходките ни превръщат в два пъти по-креативни личности

29.04.20140489

Според екипа на д-р Мерилин Опецо от университета в Санта Клара, Калифорния, ако се нуждаем от нови идеи, една разходка в парка би се отразила отлично на творческото ни мислене.

Застоял начин на живот - ЕС: Българите не спортуват и водят заседнал живот

ЕС: Българите не спортуват и водят заседнал живот

27.03.20140665

В поредната класация страната ни отново седи на последния ред. Този път темата ѝ е спорт и физическа активност. Оказва се, че средностатистическият българин води изключително заседнал начин на живот и не спортува

Застоял начин на живот - Здравословни вреди от застоялия начин на живот

Здравословни вреди от застоялия начин на живот

22.07.201302574

Липсата на физическа активност е негативна глобална тенденция при модерния човек. Положението е толкова тежко, че неблагоприятните ефекти върху здравето са сравними с тези на пушенето или затлъстяването.

Застоял начин на живот - 10 минути ходене дневно прибавят 2 години живот

10 минути ходене дневно прибавят 2 години живот

07.03.201301993

Изготвяне на програма за ходене не е задължителна. Може просто да се разхождате и да постигате резултати. Има много видове ходене: бързо, бавно, енергично. И всеки един от тях има положителен ефект.

Застоял начин на живот - Залежаването след инфаркт не е полезно

Залежаването след инфаркт не е полезно

23.08.201201004

Залежаването и застоялият начин на живот след инфаркт не са полезни. Известно време след сърдечния удар трябва да започнете с леки тренировки, с които да подобрите работата на сърцето.

Застоял начин на живот - Истината за застоялия начин на живот

Истината за застоялия начин на живот

17.05.201102751

Когато прекарвате повече от шест часа в седнало положение, увреждате организма си и увеличавате риска от развитие на диабет и сърдечно-съдови заболявания. Движете се повече.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни