Правилна грижа за здравето на зъбите

Правилна грижа за здравето на зъбите

Здравите зъби са ключът към красивата усмивка. Затова е много важно да полагаме правилна грижа за здравето на зъбите си. Но какво включва правилна грижа за здравето на зъбите?

1

Здрави зъби

Здрави зъби - последните теми, подбрани публикаци и идеи. Практична информация за Здрави зъби от Ezine.bg. Списък на статиите за Здрави зъби. Online портал за здравословен живот, фитнес, дом и градина, семейство и деца и Здрави зъби.
Здрави зъби - Съвети за здрави детски зъби

Съвети за здрави детски зъби

29.11.2018037

Добрите навици се създават още от най-ранна детска възраст. Вижте ценни съвети за здрави детски зъби.

Здрави зъби - Тези съвети на стоматолозите ще поддържат красивата ви усмивка

Тези съвети на стоматолозите ще поддържат красивата ви усмивка

22.09.20180257

Почти всеки се плаши от зъболекари, но този страх е в наша вреда. Красивата усмивка трябва да се поддържа не само от суета, а и за да се храните нормално, без да се пртеснявате от един или друг вид храни.

Здрави зъби - По чаша червено вино на ден поддържа зъбите ви здрави

По чаша червено вино на ден поддържа зъбите ви здрави

25.02.20180114

Антиоксидантите в червеното вино са полезни освен за здравето на сърцето и за здравето на зъбите. Това доказаха група от испански учени към института по изследване на храните в Мадрид.

Здрави зъби - Лекарство срещу Алхаймер оставя пломбите в миналото

Лекарство срещу Алхаймер оставя пломбите в миналото

15.01.20170567

С храните, които ежедневно ядем от най-ранна детска възраст, като че ли почти всеки има поне по две пломби в устата си. Учени сега обаче успокояват, че в скоро време този метод за закърпване на зъбите може да остане в миналото.

Здрави зъби - Ето какво се случва в устата ви всеки път, когато пропуснете зъболекаря

Ето какво се случва в устата ви всеки път, когато пропуснете зъболекаря

26.09.20160420

Основно правило за всеки, който иска да има здрави зъби, е да посещава зъболекаря веднъж на всеки шест месеца. Хората, които са имали вземане-даване с тези доктори, както и генетична наклонност към развала на зъбите, трябва да ходят дори по-често.

Здрави зъби - Хапвайте стафиди за здрави зъби

Хапвайте стафиди за здрави зъби

08.03.201401348

Стафидите предотвратяват увреждането на зъбите. За да имате здрави зъби, яжте стафиди. Стафидите са полезни и за здравето на човека.

Здрави зъби - Миенето на зъбите влияе на паметта

Миенето на зъбите влияе на паметта

03.08.201303697

Миенето на зъбите предпазва от образуването на кариес, зъбен камък и отстранява хранителните остатъци. За да ги поддържаме здрави и красиви е задължително да ги мием поне два пъти на ден - сутрин и вечер.

Здрави зъби - Избираме половинката си по зъбите

Избираме половинката си по зъбите

05.03.201302275

Доста странно звучи, но учените установиха, че мъжете забелязват първо зъбите в жената. Според направеното изследване на второ и трето място, за наше учудване се нареждат косата и дрехите на жената.

Здрави зъби - Впечатлете мъжа с ...усмивка

Впечатлете мъжа с ...усмивка

14.02.201302385

Време и да се разделим с още един предразсъдък. Широко разпространена е заблудата, че първото което един мъж забелязва в една жена са гърдите й. Някои противници на тази теория

Здрави зъби - Съвети за добра орална хигиена

Съвети за добра орална хигиена

16.01.201304171

Според скоро направено проучване, 2/3 от българите не си мият редовно зъбите. Едва 33 процента от сънародниците ни поддържат оралната си хигиена и си купуват паста и четка редовно.

Здрави зъби - Грижата за зъбите гони куп болести

Грижата за зъбите гони куп болести

14.11.201101803

Важно е да имате чисти и здрави зъби, а благодарение на това всяка врата ще ви бъде отворена. Не е приятно да се общува с човек, който няма зъби или пък те са развалени.

Здрави зъби - Кои са враговете на белите зъби?

Кои са враговете на белите зъби?

09.08.201101624

Идеалната усмивка е трудна за постигане, но е важно да се стремим упорито към нея. За да сме със здрави зъби, трябва да имаме и добре изградени навици.