Как да не изгорим на плажа

Как да не изгорим на плажа

Грешките, които допускаме на плажа, водят до изгаряния. Преди да се запътите натам, обърнете внимание на няколкото съвета, които ще ви спестят това неприятно изживяване.

1

Изгаряне

Изгаряне - актуални статии, авторски публикаци и препоръки. Всичко за Изгаряне от Ezine.bg. Преглед на статиите за Изгаряне. Онлайн журнал за здравословен живот, звезди, дом и градина, семейство и Изгаряне.
Изгаряне - Умни бански ни пазят от изгаряне

Умни бански ни пазят от изгаряне

18.06.20150363

Лятото несъмнено е любимият сезон на повечето хора. Но с еуфорията около покачването на температурите, много хора забравят за рисковете, които крие излагането на слънце.

Изгаряне - Вреди от слънцето за човек

Вреди от слънцето за човек

02.08.201301488

Слънчевото изгаряне състарява кожата, а е възможно след като премине по кожата, да се появят пигментни петна. Ако често ви се случва да изгаряте, но вие не вземате никакви мерки, както и ако прекалено често употребявате солариум, всичко това може да ви пр

Изгаряне - Опасностите, които ни дебнат в банята

Опасностите, които ни дебнат в банята

01.02.201301880

В банята ни дебнат много сериозни и дори фатални опасности. Шампоаните, балсамите, душ геловете остават на повърхността на пода и я правят изключително хлъзгава.

Изгаряне - Изгорената кожа заздравява с компрес от жълт кантарион

Изгорената кожа заздравява с компрес от жълт кантарион

02.08.201101358

Ако порязаното или изгореното не са толкова сериозни, че да тичаме при лекар, можем да си спомним за някои изпитани от векове церове. Помагат жълт кантарион, лук, живовлек.

Изгаряне - Бърза помощ при изгаряне на плажа

Бърза помощ при изгаряне на плажа

29.07.201101458

Ако не сте били разумни при престоя си под палещите лъчи на слънцето, то е добре да бъдете максимално информирани за това какво трябва да направите срещу слънчеви изгаряния.

Изгаряне - Най-популярните митове за слънчевия тен

Най-популярните митове за слънчевия тен

22.06.201101332

Сред най-разпространените митове за слънцето и тена е, че слънчевият тен е полезен. Много дами са на мнение, че вече придобитият тен има свойството да ни предпазва от слънцето.

Изгаряне - Най-честите грешки при първа помощ

Най-честите грешки при първа помощ

06.02.201101289

Сред най-честите грешки при оказване на пъва помощ е преместването на пострадал при катастрофа човек, разрязването на ухапано от змия място и пиенето на прясно мляко при съмнение за отряване.

Изгаряне - Пастата за зъби чисти килими и нокти

Пастата за зъби чисти килими и нокти

28.01.201102802

С помощта на паста за зъби можете да почистите ноктите си, да премахнете херпес или да се отървете от неприятна миризма. Пастата за зъби облекчата болката при изгаряне.