Какво да правите, ако получите слънчево изгаряне?

Какво да правите, ако получите слънчево изгаряне?

Лятото е сезонът на морето, плажа и красивия бронзов тен. Красива картина, зад която обаче дебне вероятността от слънчево изгаряне, която не е малка, имайки предвид, че много хора не се пазят и не нанасят слънцезащитен продукт върху кожата си.

1

Изгаряния

Изгаряния - последните теми, подбрани публикаци и съвети. Информация на тема Изгаряния от Ezine.bg. Списък на статиите за Изгаряния. Online портал за здраве, звезди, дом, семейство и деца и Изгаряния.
Изгаряния - Пет метода за лечение на слънчево изгаряне

Пет метода за лечение на слънчево изгаряне

15.08.201602531

Макар щетите от слънчево изгаряне да не могат да се избегнат напълно, има няколко лесни метода, които може да се приложат, за да се ускори процесът на оздравяване и успокояване на червената и възпалена от Слънцето кожа.

Изгаряния - Доказани бабини рецепти при слънчево изгаряне

Доказани бабини рецепти при слънчево изгаряне

04.08.201502664

Независимо дали почиваме на море, планина или в градски условия, няма как да се скрием от парещите лъчи. Затова не е излишно да научите няколко хитри бабини рецепти, които ще успокоят зачервената и болезнена кожа.

Изгаряния - Народна медицина при изгаряне

Народна медицина при изгаряне

31.07.201505947

Ако сте се изгорили с пара, горещо олио или др. , намажете кожата си обилно с оцет и направете компрес. Оцетът ще предотврати появата на мехури. Рецепти за домашни мехлеми при изгаряне и рани

Изгаряния - Слънчеви изгаряния

Слънчеви изгаряния

13.05.201506503

Слънчевите изгаряния са остра кожна реакция в резултат на излагане на ултравиолетовите лъчи. Симптоми при слънчеви изгаряния. Лечение при слънчеви изгаряния.

Изгаряния - По празници са най-много травмите в кухнята

По празници са най-много травмите в кухнята

04.01.20150309

Празниците са времето, през което жените са подложени на най-голям риск от травми. Най-често дамите получават изгаряния, докато се опитват да извадят от фурната загарящия специалитет.

Изгаряния - Храни, които помагат при слънчево изгаряне

Храни, които помагат при слънчево изгаряне

25.07.20140746

Знаете добре домашните методи, с които успешно се справяме при изгаряне – киселото мляко, краставицата и пр. Но има и храни, които могат да се използват и като превантивна мярка, ето и кои са те.

Изгаряния - Изгарянията се лекуват с топла вода

Изгарянията се лекуват с топла вода

08.07.20140888

Швейцарски учени доказаха, че третирането на изгорено място по човешката кожа с топла вода е много по ефективно от третирането със студена вода.

Изгаряния - Народни средства при изгаряне

Народни средства при изгаряне

26.10.2012013192

Народна рецепта за крем срещу изгаряне е много ефикасна. Необходими продукти: 100 грама масло, 20 грама ленено масло, 40 грама восък.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни