Най-големите митове за канабиса

Най-големите митове за канабиса

Канабисът е познат на човечеството от най-дълбока древност. Той е използван през цялата човешка история като лекарство, като магическо средство, за забавления и дори в текстила. През 60-те и 70-те години на ХХ век той е буквално сатанизиран

1

Канабис

Канабис - най-новите теми, подбрани публикаци и идеи. Практична информация на тема Канабис от Ezine.bg. Обзор на статиите за Канабис. Български сайт за здраве, звезди, дом, родители и деца и Канабис.
Канабис - Дори рядкото пушене на канабис е опасно за мозъка

Дори рядкото пушене на канабис е опасно за мозъка

24.01.2019084

Хората, които употребяват канабис веднъж или два пъти седмично, са склонни към промени в мозъка, които в бъдеще оказват влияние върху емоциите. Дори рядкото пушене на канабис е опасно за мозъка.

Канабис - Марихуаната увеличава риска от високо кръвно

Марихуаната увеличава риска от високо кръвно

15.08.201701084

Употребата на марихуана значително увеличава риска от ранна смърт, причинена от високо кръвно налягане. С времето колкото по-продължително е използването на лекия наркотик, толкова се покачва и рискът от проблеми със сърцето, сочи нови проучване.

Канабис - Канабисът предотвратява загубата на памет в напреднала възраст

Канабисът предотвратява загубата на памет в напреднала възраст

12.05.20170136

Канабисът може да помогне за предотвратяване на загубата на памет в напреднала възраст, установи ново проучване. Твърдението е на изследователи от Германия. Учените ще започнат опити върху хора по-късно тази година. Според тях марихуаната може дори да пом

Канабис - Канабисът предпазва от Алцхаймер

Канабисът предпазва от Алцхаймер

22.12.20160471

Няколко компонента, съдържащи се в канабиса, могат да бъдат използвани за създаването на ефективен лек на Алцхаймер. Изследвания на група учени показват, че тетрахидроканабинола (ТНС), съдържащ се в омайната билка, може да има ключова роля за преборването

Канабис - Пушенето на канабис ще ви докара това рядко заболяване на сърцето

Пушенето на канабис ще ви докара това рядко заболяване на сърцето

16.11.20160569

Скорошно изследване показа, че пушенето на канабис може да удвои риска от рядко заболяване, което рязко отслабва ритъма на сърцето и може да доведе до изключително опасни последици.

Канабис - Учени: Марихуаната причинява хроничен мързел

Учени: Марихуаната причинява хроничен мързел

29.08.20160980

Прекарването на часове в унес, дъвчейки постоянно вредни храни като чипс и тестени закуски, е състояние, често свързвано с любителите на марихуаната. Ново изследване показва, че в действителност може да има истина в наложеното мнение, че употребяващите ле

Канабис - Германия легализира канабиса

Германия легализира канабиса

05.05.20160282

Германия реши – легализира марихуаната. Канабисът ще се продава само в аптека и срещу специална рецепта.

Канабис - Канабисът води до преждевременна смърт

Канабисът води до преждевременна смърт

02.05.20160359

Ново проучване разкри, че честото пушене на марихуана в юношеските години може да доведе до преждевременна смърт. Изследването е аналиризало 45 000 души, които са били подложени на задължителната военна подготовка в Швеция между 1969 и 1970 година.

Канабис - Две монахини отглеждат марихуана, за да излекуват света

Две монахини отглеждат марихуана, за да излекуват света

31.03.20160766

По тази причина сестра Кейт и сестра Дарси решили загърбят предразсъдъците и традиционните методи на лечение, като започнали да спасяват болните от мъките им и чрез марихуана.

Канабис - Забравете Холандия, най-много канабис се пуши в Исландия

Забравете Холандия, най-много канабис се пуши в Исландия

27.08.20150642

Макар и да е наложено мнението, че със своите либерални закони и специални кафенета за пушене на канабис в Холандия ще се пуши най-много от омайната билка, това в действителност е далеч от истината.

Канабис - Психоза грози пушещите канабис

Психоза грози пушещите канабис

17.02.201501352

Въпреки опитите да се докаже, че канабисът е безопасен, проучване на британски учени показа, че употребяващите лекия наркотик са заплашени от развиване на психоза.

Канабис - Рафаел - новият вид лечебна марихуана

Рафаел - новият вид лечебна марихуана

14.02.20150801

Израелски учени изобретиха нов вид марихуана, подходяща дори и за деца. Наркотичното средство няма странични ефекти и носи звучното име Рафаел.