Как да разпознаем вредната козметика?

Как да разпознаем вредната козметика?

Доказано е, че дори и в скъпата бяла козметика на утвърдени марки се срещат редица вещества, които могат да се окажат изключително вредни.

1

Канцерогени

Канцерогени - най-новите теми, подбрани публикаци и препоръки. Практична информация за Канцерогени от Ezine.bg. Обзор на статиите за Канцерогени. Български сайт за здравословен живот, красота, дом и градина, родители и деца и Канцерогени.
Канцерогени - Учени предупреждават: Гризалките за бебешки зъби са пълни с бисфенол и парабени

Учени предупреждават: Гризалките за бебешки зъби са пълни с бисфенол и парабени

10.12.20160334

Ново изследване показва, че най-популярните гризалки за никнещи зъби съдържат химикали, които могат да причинят хормонални смущения. Повечето от опасните вещества са забранени, защото водят до ендокринни смущения.

Канцерогени - Пълен кошмар! Козметиката ни причинява ранна менопауза

Пълен кошмар! Козметиката ни причинява ранна менопауза

23.11.20160510

Американско изследване посочи връзката между менопаузата и химически вещества, съдържащи се в пластмаси, козметични средства и др. Според него жените, в чиито организъм се откриват натрупвания от тези вещества, навлизат в този преломен момент. . .

Канцерогени - Ужас! Вече се заразяваме с рак

Ужас! Вече се заразяваме с рак

19.11.201607338

Американски медици регистрираха първия случай на заразен с рак човек. Това отваря нова страница в изучаването на заболяването и неимоверно завишава риска от заразяване със страшната болест.

Канцерогени - Вижте защо ароматизираните електронни цигари са изключително опасни

Вижте защо ароматизираните електронни цигари са изключително опасни

16.11.20160481

Ново проучване на ефекта от ароматизираните електронни цигари показа смразяващи резултати. Според него пушенето им може да доведе до неприемливо опасни нива на формалдехид и други канцерогенни съединения.

Канцерогени - Азбестът уврежда фатално белите дробове

Азбестът уврежда фатално белите дробове

04.07.201601986

Азбестът е изключително опасен. Това канцерогенно вещество причинява редица животозастрашаващи заболявания. Въпреки това дори и днес то се използва от строителните компании като предпочитан строителен материал.

Канцерогени - Вижте шокиращата истина за състава на душгеловете!

Вижте шокиращата истина за състава на душгеловете!

03.04.201607190

Важно е да знаете, че има няколко възможни съставки влизащи в съдържанието на душгеловете, които трябва да се избягват.

Канцерогени - Тези продукти могат да ви докарат рак!

Тези продукти могат да ви докарат рак!

04.11.201501935

Колкото и да ни убеждават, че в магазините се продават единствено безопасни продукти, вече почти всеки знае, че това не е истина и на лавиците има такива, съдържащи опасни канцерогенни химически вещества.

Канцерогени - Внимание! Причинители на рак в дома

Внимание! Причинители на рак в дома

10.10.201508291

Домовете ни са пълни с неща, които могат да се окажат повече от опасни. Повечето от тях са прикрити като безвредни, а в действителност могат да станат причина за развитието на тежки здравословни проблеми. Ето кои са те

Канцерогени - Жените навлизат все по-рано в менопауза

Жените навлизат все по-рано в менопауза

06.02.201507508

Дамите с по-висока концентрация на химикали в организма са влезли в менопауза по-рано от останалите – между 1. 9 и 3. 8 години по-рано. Най-често причинители за това са фталатите, които се слагат в парфюмите.

Канцерогени - Защо наргилето е вредно

Защо наргилето е вредно

04.12.201402349

Трейси Барнет от Университета във Флорида пояснява, че дори еднократното пушене може да доведе до сериозен здравословен проблем – например херпес, туберкулоза и др. По-дългата употреба на наргилето може да доведе и до сърдечни и ракови заболявания.

Канцерогени - Ежедневният грим е вреден за здравето

Ежедневният грим е вреден за здравето

06.04.201403434

Ежедневното гримиране крие големи рискове за здравето на жените. За една календарна година една жена използва около 3 килограма козметични продукти, а тялото й абсорбира 2 кг. вредни химикали.

Канцерогени - Невидимите отрови около нас

Невидимите отрови около нас

22.10.201302793

Всеки сам отговаря за своето здраве. Но как да се предпазим от невидимите отрови, които ни заобикалят. Сред тях с плесените, почистващите препарати, бързото хранене

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни