Това домашно средство помага много при кашлица

Това домашно средство помага много при кашлица

В сезона на грипа и настинките досадната кашлица и носните секрети трудно могат да бъдат избегнати. В опита си да се справят с тях някои хора търсят скъпи медикаменти, а други предпочитат да се обърнат към народната медицина и някои домашни хитринки.

1

Кашлица

Кашлица - последните теми, авторски публикаци и съвети. Информация за Кашлица от Ezine.bg. Списък на статиите за Кашлица. Online портал за здравословен живот, красота, дом и градина, семейство и деца и Кашлица.
Кашлица - Не изхвърляйте мандариновите кори! Помагат при куп заболявания

Не изхвърляйте мандариновите кори! Помагат при куп заболявания

04.12.201608874

Мандарините са любим плод на малки и големи. Те са сладки, сочни, ободряващи и засищащи. Тези уханни плодове обаче освен вкусна храна са и своеобразна природна аптека. А някои от най-полезните им вещества се намират в кората.

Кашлица - Лекове срещу настинка, които наистина работят

Лекове срещу настинка, които наистина работят

09.11.201603022

Вирусите стават все по-устойчиви, затова трябва да знаем какви мерки да вземем още в първите мигове, когато започнем да усещаме, че се разболяваме.

Кашлица - Облекчете кашлицата с инхалации

Облекчете кашлицата с инхалации

04.01.201605830

Този универсален метод за лечение продължава да бъде предпочитан в борбата в кашлицата и хремата, а причината за това е съвсем проста-парите атакуват точно там, където трябва, без да имат странични ефекти като антибиотиците.

Кашлица - Облекчаване на детската кашлица за 1 нощ с меден компрес

Облекчаване на детската кашлица за 1 нощ с меден компрес

17.12.2015013605

За да облекчите детската кашлица само за една нощ, използвайте меден компрес. Това е старо и добре познато средство, което е доказало ефективността си с времето

Кашлица - Кашлица

Кашлица

28.03.2015019928

Кашлицата е волеви или неволеви рефлекс, с помощта на който се прочистват дихателните пътища или дробовете. Симптом на какви заболявания може да е и как се лекува?

Кашлица - Природни отхрачващи средства

Природни отхрачващи средства

25.03.2015020223

Кашлицата може да бъде изключително упорита и често остава с нас седмици, след като вече са отминали всички симптоми на настинката. Предлагаме ви няколко народни рецепти с доказани отхрачващи средства от природарта

Кашлица - Да си приготвим билков сироп за кашлица сами

Да си приготвим билков сироп за кашлица сами

04.02.201507544

Установено е, че при болест е най-добре е да се позволи на тялото само да се пребори, по естествен път. Поради това трябва да му помогнем в борбата с инфекцията, вместо да предприемаме мерки, които изцяло заобикалят естествения подход.

Кашлица - Сироп от лук облекчава дишането

Сироп от лук облекчава дишането

22.11.201403394

Един от симптомите, които обикновено отшумяват бавно, е кашлицата. В началото тя е суха и е изключително мъчителна. За да се отървете от тази кашлица, можете да се доверите на домашен сироп, който се приготвя с лук.

Кашлица - Билки срещу кашлица

Билки срещу кашлица

03.11.2013013778

При влажна кашлица се препоръчва смес от равни части цвят от липа, черен бъз, мента, салвия и дивисил. При прекалено силна влажна кашлица тази смес се допълва от жълт кантарион.

Кашлица - Спешна помощ при досадна кашлица

Спешна помощ при досадна кашлица

26.03.2013018671

Има много фактори, които могат да доведат до кашлица, те могат да варират от леко неразположение до животозастрашаващ проблем. Независимо от причина, обаче, кашлицата е проява на дразнене на белия дроб или дразнене в гърлото

Кашлица - Лечение на упорита кашлица

Лечение на упорита кашлица

13.02.2012055941

Срещу силна кашлица помагат сварени в прясно мляко сушени смокини. Бързо действа срещу кашлица сокът от черна ряпа. Той се приготвя с помощта на мед.

Кашлица - Още Хипократ узнал за лековитата сила на морската вода

Още Хипократ узнал за лековитата сила на морската вода

12.08.201102377

Още Хипократ наблюдава и описва оздравителния ефект, който има морската вода върху кожата. Морската вода е препоръчван лек при кашлица, хрема и леки форми на синузит.