Кризи, болка и стрес – излекувайте ги с енергийните точки на тялото

Кризи, болка и стрес – излекувайте ги с енергийните точки на тялото

Тялото ни е една микровселена, която крие отговорите на всички въпроси. То е изградено от преплитащи се енергийни меридиани и точки, чието стимулиране разрешава всички проблеми.

1

Китайска медицина

Китайска медицина - актуални заглавия, подбрани публикаци и идеи. Информация на тема Китайска медицина от Ezine.bg. Списък на статиите за Китайска медицина. Български журнал за здравословен живот, диети, дом и градина, семейство и Китайска медицина.
Китайска медицина - Древен китайски масаж лекува главоболие без медикаменти

Древен китайски масаж лекува главоболие без медикаменти

18.01.201701328

Само с масаж на конкретна точка може да облекчите главоболието си, без да пиете медикаменти. Техниката е използвана в Китай и е позната още от Древността.

Китайска медицина - Китайски билки и влиянието им при бременност

Китайски билки и влиянието им при бременност

29.05.20150699

Във всички случаи трябва да се обръща сериозно внимание на билковите продукти независимо дали са разрешени за употреба по време на бременност и кърмене.

Китайска медицина - Естествени методи за облекчаване на главоболието

Естествени методи за облекчаване на главоболието

27.05.20150909

Съществуват най-различни таблетки за облекчаване на главоболието, но освен с хапчета, можете да премахнете болката и с няколко естествени продукта, с които обикновено разполагате в дома си

Китайска медицина - Китайска огнена терапия

Китайска огнена терапия

23.07.20140760

Нов метод за лечение е наречен огнена терапия и според привържениците му помага при лошо храносмилане, стрес, безплодие и може да излекува дори коварните ракови заболявания.

Китайска медицина - Точков масаж при настинка и грип

Точков масаж при настинка и грип

29.01.201407875

По нашето тяло съществуват активни точки, които могат да активизират чрез способите на китайската медицина функционалното състояние на имунната система. По този начин те са в полза при борбата с някои простудни заболявания и грип.

Китайска медицина - Разлики между класически и популярен фън шуй

Разлики между класически и популярен фън шуй

30.09.20130974

Фън шуй представлява изкуство и наука, целяща създаването на хармонична и здравословна среда за живот и работа. Това може да се постигне на всяко пространство, имащо ясни граници – жилище, сграда, стая, парцел земя, местност, дори държава.

Китайска медицина - Ярца гунбу - мощният тибетски афродизиак

Ярца гунбу - мощният тибетски афродизиак

16.05.201302092

Ярсагумба се радва на голямо търсене в Азия, където се използва като основна съставка при производството на лекарства в традиционната източна медицина и като средство за повишаване на либидото.

Китайска медицина - Жизнените точки в китайската медицина

Жизнените точки в китайската медицина

17.04.2013023630

Според традиционната китайска медицина, жизнените точки на човек, са един вид своеобразни компютри. Те улавят информацията, с горната си част, която се намира на повърхността на кожата.

Китайска медицина - Тибетската гъба е мощен афродизиак

Тибетската гъба е мощен афродизиак

07.04.201303190

От тибетската гъба, се приготвя напитка, наричана кефир. Тя е източник на здраве, физическа и психическа, както и полова мощ. Приготвя се след ферментация. Гъбата се поставя във вода или прясно мляко и се оставя за около 24 часа.

Китайска медицина - Лицето ни е прозорец към нашето здраве

Лицето ни е прозорец към нашето здраве

05.04.201306956

Всички неща, които се случват в живота ни, оставят трайни последици за нас, но оказва се не само за съзнанието ни, а дори външно. Рядко обръщаме внимание на подобни детайли, смятаме ги за дребни и не особено интересни.

Китайска медицина - Пъпките по носа говорят за претоварен панкреас

Пъпките по носа говорят за претоварен панкреас

03.04.2013018995

Доктор Маошинг Ни е лекар по китайска медицина. Той е и специалист по въпроси свързани с остаряването. Твърди, че отражението ни в огледалото може да ни помогне сами да разгадаем кой орган не е в най-добрата си форма в момента.

Китайска медицина - Натурална виагра от природата

Натурална виагра от природата

27.01.201309947

Безброй са причините в нашето забързано ежедневие, които могат да доведат до сексуални проблеми и ниско либидо. Стрес, лошото хранене са само част от причините. Природата отново има решение с няколко изпитани натурални лека

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни