Ето защо жените трябва да ядат по време на раждането

Ето защо жените трябва да ядат по време на раждането

Жените трябва да ядат, докато раждат, за да могат да ускорят самото раждане и да съкратят времето за възстановяването си. Досегашната практика не позволява на жените, навлезли в първата фаза на раждането, да се хранят

1

Контракции

Контракции - актуални теми, избрани публикаци и идеи. Всичко на тема Контракции от Ezine.bg. Преглед на статиите за Контракции. Онлайн журнал за здраве, фитнес, дом, семейство и Контракции.
Контракции - Раждането извън лечебно заведение крие рискове

Раждането извън лечебно заведение крие рискове

13.09.20140311

Непланираното раждане извън лечебно заведение е свързано с по-висока детска смъртност, сочат резултатите от ново изследване. Важен фактор е наличието на достатъчни родилни центрове, които да успяват да обхванат всички райони на конкретното населено място.

Контракции - Защо пълните жени раждат по-трудно?

Защо пълните жени раждат по-трудно?

09.08.201402584

Наднорменото тегло при бременни може да е и причина за преносване (за раждане след вероятния термин), както и за затруднения в самия ход на раждането.

Контракции - Травми по време на бременност

Травми по време на бременност

31.05.201401852

Тялото на бременната обаче е изложено повече на риск, защото с растящата матка някои органи изместват положението си и едни стават по – достъпни и по – податливи на травма.

Контракции - Контракции Бракстън Хикс

Контракции Бракстън Хикс

13.11.201301855

Бракстън Хикс контракциите или фалшиви контракции са взели наименованието на английския медик Джон Бракстън Хикс – той ги описва за първи път през 1872 година.

Контракции - Предизвикване на раждане

Предизвикване на раждане

20.08.201206361

През последните два месеца от бременността, повечето майки нямат търпение да родят. Това понякога не съвпада с желанията на бебето и то никак не помага в тази посока, дори напротив – закъснява с появяването си.

Контракции - Отлепване на плацентата

Отлепване на плацентата

12.05.2012011841

Отлепването на плацентата е отделяне на плацентата от маточната лигавица. Това обикновено се случва в третия триместър, но може да се случи и по всяко време от нея след 20-та седмица на бременността.

Контракции - Как да разпознаваме подготвителните контракции

Как да разпознаваме подготвителните контракции

10.05.2012014540

Нито една жена не би искала да пристигне в болницата твърде рано или да започне да ражда в колата, на път за родилното.

Контракции - Марая Кери щеше да роди на рождения си ден

Марая Кери щеше да роди на рождения си ден

29.03.20110363

Малко не достигна на поп идола Марая Кери, за да си достави най-желания подарък за рождения си ден – чаканите близначета. Бебетата се очаква да се родят след две седмици.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни