Измерване на костна плътност (Дензитометрия)

Измерване на костна плътност (Дензитометрия)

Измерването на костна плътност е неиванзивно изследване, при което се прави оценка на риска от развитие на остеопороза. Изследването на костна плътност е познато още като дензитометрия.

1

Костна плътност

Костна плътност - актуални заглавия, подбрани публикаци и идеи. Всичко за Костна плътност от Ezine.bg. Обзор на статиите за Костна плътност. Онлайн журнал за здраве, звезди, дом, семейство и Костна плътност.
Костна плътност - Как да съхраните здравината на костите си до дълбоки старини?

Как да съхраните здравината на костите си до дълбоки старини?

13.07.201601386

Не е необходимо да сте прекрачили прага на третата възраст, за да се замислите за Вашето здраве. От особено значение обаче с напредването на възрастта е да се научите как да съхраните костите си здрави

Костна плътност - Суперхрани за здрави кости

Суперхрани за здрави кости

18.05.201305614

Повишените нива на киселинност могат да доведат до използване на калция от костите за намаляване съдържанието й в тъканите. Яжте много храни, съдържащи растителни естрогени - мляно ленено семе, соя, леща, леблебия, овес, боб азуки и пълнозърнести храни.

Костна плътност - Първи признаци при остеопороза

Първи признаци при остеопороза

21.03.2013029446

Ако имате рискови фактори за остеопороза - което означава, че сте жена в постменопауза или сте с витамин D дефицит, наред и с други рискови фактори – не чакайте, да се появят симптоми, за да си направите скрининг.

Костна плътност - Профилактика на остеопороза

Профилактика на остеопороза

25.10.201204127

След 30-годишна възраст изтъняването на костите е естествен процес и не може да бъде спрян напълно. развитието на остеопороза зависи от различни фактори, но и тук профилактиката е най-важна.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни