Домашен Лекар: Когато кръвното е ниско

Домашен Лекар: Когато кръвното е ниско

Ниското кръвно налягане или хипотонията може да причини неадекватен кръвен поток към сърцето, мозъка и други жизненоважни органи. На първо място, експертите съветват да ядем през деня по-често, но на по-малки порции. Но още трябва да. . .

1

Кръвно

Кръвно - последните статии, авторски публикаци и препоръки. Информация за Кръвно от Ezine.bg. Списък на статиите за Кръвно. Online портал за здравословен живот, звезди, дом и градина, семейство и деца и Кръвно.
Кръвно - Немски лек сваля кръвното и дава нов живот на сърцето

Немски лек сваля кръвното и дава нов живот на сърцето

15.11.201701801

Немска рецепта чудо е най-мощният лек при сърдечни проблеми. Тя отпушва артериите, сваля холестерола и кара сърцето да забие с нова сила.

Кръвно - Доколко добрият холестерол се оказа наистина добър?

Доколко добрият холестерол се оказа наистина добър?

23.09.2017098

Хората с изключително високи нива на така наречения добър холестерол имат 65 по-висока смъртност от хората с нормални нива според ново датско проучване. Това означава, че добрият холестерол в един момент може да се окаже, че въобще не заслужава името си

Кръвно - Марихуаната увеличава риска от високо кръвно

Марихуаната увеличава риска от високо кръвно

15.08.20170572

Употребата на марихуана значително увеличава риска от ранна смърт, причинена от високо кръвно налягане. С времето колкото по-продължително е използването на лекия наркотик, толкова се покачва и рискът от проблеми със сърцето, сочи нови проучване.

Кръвно - Какво причинява студът на здравето

Какво причинява студът на здравето

10.01.20170402

Ниските температури са изключително опасни за здравето. Проблемът не е само в измръзването и настинките. Той може да донесе инфаркти и депресии.

Кръвно - Класическата музика намалява високото кръвно и стреса

Класическата музика намалява високото кръвно и стреса

12.12.20160206

Наскоро изключителна популярност набра твърдението на група холандски учени, че музиката на АББА значително намалява кръвното налягане, успокоява сърцето и предпазва от сърдечен удар.

Кръвно - Ето как да свалите кръвното без медикаменти

Ето как да свалите кръвното без медикаменти

10.06.201603948

Много е важно да не сте с наднормено тегло. Доказано е, че теглото и кръвното са пряко свързани и колкото по-голямо е човешкото тегло, толкова по-високо е и кръвното. Т. е - ако смятате, че имате да свалите някой и друг килограм, изобщо не се замисляйте

Кръвно - Как времето навън влияе върху кръвното налягане?

Как времето навън влияе върху кръвното налягане?

24.03.201601985

Промените във времето влияят както на хипертониците, така и на хипотониците. Най-осезаемо се усеща това в периода на лятото.

Кръвно - Симптоми за ниско кръвно налягане

Симптоми за ниско кръвно налягане

05.12.2015038037

Ниското кръвно налягане е състояние, което е съпроводено с падането на налягането под нормата, която е 120 на 80. За ниско кръвно налягане се смята налягането под 100 на 60. Симптомите, които съпътстват хората с ниско кръвно

Кръвно - Кои медикаменти са съдоразширяващи

Кои медикаменти са съдоразширяващи

04.06.2015010528

Има няколко класификации на съдоразширяващи лекарства. Тук спадат артериалните дилататори, които засягат предимно артериите, венозните дилататори - повлияващи вените, и смесени дилататори, които имат ефект върху артериите и вените.

Кръвно - Високото кръвно и недоспиването водят до инсулт

Високото кръвно и недоспиването водят до инсулт

22.05.20150823

Ново проучване показва, че при хората, които имат високо кръвно налягане и спят по-малко от пет или повече от девет часа на ден, има реална опасност от получаването на инсулт.

Кръвно - Мислете позитивно, за да преборите високото кръвно

Мислете позитивно, за да преборите високото кръвно

20.05.20150784

Специалисти препоръчват позитивното мислене като ефективен метод за справяне с високото кръвно. Добре е да се радваме на простите неща в живота – на топлото майско слънце, на факта, че сме живи и здрави и сред близките си.

Кръвно - Съвети за намаляване на кръвното налягане

Съвети за намаляване на кръвното налягане

20.03.201505099

Смята се, че и дихателните упражнения могат да повлияят на високото кръвно – американско проучване твърди, че всеки сам може да регулира кръвното си само с тях.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни