За магнезиевия оксид

За магнезиевия оксид

Магнезиевият оксид, или както е по-познат - E530, представлява насипен бял прах. Магнезиевият оксид се нарежда сред добавките, смятани за безвредни. Използва се в хранителната индустрия, но и в. . .

1

Магнезий

Магнезий - последните статии, авторски публикаци и препоръки. Информация за Магнезий от Ezine.bg. Списък на статиите за Магнезий. Online портал за здравословен живот, звезди, дом и градина, семейство и деца и Магнезий.
Магнезий - Спрете косопада само чрез промяна в храненето си!

Спрете косопада само чрез промяна в храненето си!

08.01.20170738

Какво ще се случи обаче, ако изведнъж установите, че [косата] Ви е започнала да пада? Най-вероятно бихте се упътили директно до най-близката аптека за някой скъпоструващ препарат. Преди това обаче трябва да наложите някои промени в менюто си

Магнезий - Силата на магнезиевото олио

Силата на магнезиевото олио

02.09.201605061

Нужни са Ви половин чаша филтрирана вода, половин чаша магнезиев хлорид на люспи и празна спрей бутилка, за да си приготвите магнезиево олио в домашни условия

Магнезий - Сърцето ви има нужда ежедневно от тези вещества

Сърцето ви има нужда ежедневно от тези вещества

23.07.20160725

Сред най-важните и полезни за сърцето вещества спадат магнезият и калият. Първият действа добре на всички артерии и съответно заздравява сърцето, а вторият намалява риска от високо кръвно и подобрява функцията на сърдечния мускул

Магнезий - Хипомагнезиемия

Хипомагнезиемия

11.06.201502564

Хипомагнезиемия е състояние, при което загубата на магнезий е по-висока от приема му в организма. Хипомагнезиемията обикновено е придружена от дефицит на калий, калций и фосфати. Симптоми и лечение при хипомагнезиемия.

Магнезий - Диета за по-висока физическа енергия

Диета за по-висока физическа енергия

07.06.20150748

За да се чувствате енергични, хубаво е да избягвате захарта и да наблягате повече на пълнозърнестите храни – ключът към тонуса е да балансирате нивата на захар.

Магнезий - Как да повишим физическата си енергия

Как да повишим физическата си енергия

03.06.201501946

Най-лесно загубата на силите можем да разпознаем, когато не искаме да правим нещо, което иначе ни носи удоволствие. Как да повишим физическата си енергия?

Магнезий - В горещините губим магнезий

В горещините губим магнезий

28.08.201302620

Потим се много обилно, защото навън времето е горещо, а заедно с потта губим и много важни за организма минерали. Един от тях е магнезият – с този микроелемент са свързани много от процесите в организма.

Магнезий - Жегите морят и хората с ниско кръвно

Жегите морят и хората с ниско кръвно

29.07.201102622

Проблемите в работата на сърцето могат да предизвикат и загуба на магнезий и калий. Тези липси често водят до припадъци сред хипотониците. Хипотониците трябва да пият много течности.

Магнезий - Калций и магнезий помагат за зачеване

Калций и магнезий помагат за зачеване

24.03.201103302

По естествен път ще набавите нужните количества калций и магнезий чрез консумацията на коприва, спанак, моркови, краставици, репички, черна ряпа, листа от глухарче.

Магнезий - Магнезият е ефикасно средство срещу стрес

Магнезият е ефикасно средство срещу стрес

23.12.201002526

Липсата на достатъчно магнезий в организма буди повишена тревожност, невроза и уязвимост. Ако редовно хапваме броколи, ядки, черен шоколад, скариди ще прогоним стреса и ще бъдем ведри

Магнезий - Бананите повишават плодовитостта на мъжете

Бананите повишават плодовитостта на мъжете

13.10.201001580

Бананите съдържат много магнезий, който стимулира производството на сперматозоиди и увеличава количеството на спермата. Така действат и кашуто, картофите, спагетите и морските продукти.

Магнезий - Райските ябълки пазят мъжкото либидо

Райските ябълки пазят мъжкото либидо

15.01.201001382

Райските ябълки съдържат витамин С, полезни вещества като ликопен и магнезий. Вкусните плодове се препоръчват при стомашно разстойство, проблеми с венците /например кървене/ и хипертония.