Естрогенът прави мозъка на жената по-голям

Естрогенът прави мозъка на жената по-голям

Всеки знае, че жените са по-умни от останалата част от човечеството или поне, че мозъкът им е по-голям. Сега учени откриха и причината за това. Според ново проучване женският мозък се увеличава по размер по време на менструалния цикъл

1

Менструален цикъл

Менструален цикъл - най-новите заглавия, авторски публикаци и идеи. Всичко за Менструален цикъл от Ezine.bg. Списък на статиите за Менструален цикъл. Онлайн сайт за здраве, звезди, дом, родители и деца и Менструален цикъл.
Менструален цикъл - Как да съкратим времетраенето на менструацията?

Как да съкратим времетраенето на менструацията?

12.06.2016011606

Продължителността на менструацията при жените варира, но средно продължава между пет и седем дни. Това е изключително стресиращ и досаден период. Може да приложите някои от триковете, които могат да го накарат да спре по-бързо.

Менструален цикъл - Кога настъпва лутеалната фаза

Кога настъпва лутеалната фаза

09.06.201604119

Лутеалната фаза е периодът от менструалния цикъл между началото на овулацията и деня преди новия менструален цикъл. Названието идва от латинското наименование корпус лутеум и означава жълто тяло

Менструален цикъл - Жените ползват над 5000 израза, за да кажат, че са в цикъл

Жените ползват над 5000 израза, за да кажат, че са в цикъл

04.03.20160731

Както всеки знае, менструацията е съвсем нормален процес от живота на една жена. Въпреки това на много от дамите все още им е трудно, или по-скоро неудобно, да наричат нещата с истинските им имена.

Менструален цикъл - Добра шефка въвежда менструален отпуск за служителките си

Добра шефка въвежда менструален отпуск за служителките си

03.03.20160346

Когато дамите не биват притеснявани от менструални болки, те са далеч по-продуктивни и могат да вземат най-добрите решения. Ето защо всички заслужават отпуск по време на месечния си цикъл.

Менструален цикъл - Предменструален синдром и менопауза

Предменструален синдром и менопауза

22.12.201502076

Ето какво можете да обясните на своите мъжки половинки, така че те да се отнасят с по-голямо разбиране към настъпилите естествени промени в настроението Ви

Менструален цикъл - Хормонален дисбаланс

Хормонален дисбаланс

03.06.2015056072

Хормоналният дисбаланс е състояние, при което се появяват колебания в нивата на хормоните в тялото. Хормонален дисбаланс се наблюдава много често при жените. Симптоми при хормонален дисбаланс

Менструален цикъл - Олигоменорея и аменорея

Олигоменорея и аменорея

22.01.201402448

Всяко изменение на някои от органите на женската репродуктивна система, може да бъде определенo за първопричинител за липсата на менструация.

Менструален цикъл - Как да се справим с женските настроения

Как да се справим с женските настроения

25.09.201301684

В даден момент всяка жена може да е истински пожар – да крещи, да вика, да е в ужасно настроение, докато в следващия нежно полага глава на мъжкото рамо. Но как да разчитаме емоционалните прогнози на женското настроение?

Менструален цикъл - Вредни ли са тампоните?

Вредни ли са тампоните?

27.04.2013027173

Съвсем ясно е, че производител на тампони ще ви каже, че е по-добре да носите тях, отколкото дамски превръзки. Но каква всъщност е истината за дамските тампони и не са ли в действителност вредни?

Менструален цикъл - Хормоните свързани с пълнеене и отслабване

Хормоните свързани с пълнеене и отслабване

19.04.2013055561

На всекиго вече е ясно, че хормоните, особено при жените, играят изключително важна роля при процесите на пълнеене и отслабване. Не сте бременна, не променяте хранителните си навици и се движите както обикновено, но въпреки това пълнеете. Защо е така?

Менструален цикъл - Какво трябва да знаем за тампоните

Какво трябва да знаем за тампоните

22.11.2012022045

Без съмнение дамските тампони са практични и удобни. Ако използваме светли дрехи дамските тампони са незаменими. Какво трябва да знаем за тампоните, ако ги използваме често?

Менструален цикъл - Билки срещу менструални проблеми

Билки срещу менструални проблеми

01.11.2012010149

Освен да успокоят менструалната болка, билките могат да направят много повече – могат да намалят силното кръвотечение, да регулират нередовния цикъл и да помогнат на всяка жена да възстанови хормоналния си баланс.