8 причини за по-лек менструален цикъл

8 причини за по-лек менструален цикъл

Ако цикълът ви внезапно стане съвсем лек, това може да ви се стори чудесно. По-малкото кървене ви кара да се чувствате по-комфортно, но то може да е знак за нередност.

1

Менструация

Менструация - актуални заглавия, авторски публикаци и идеи. Практична информация за Менструация от Ezine.bg. Преглед на статиите за Менструация. Онлайн журнал за здравословен живот, красота, дом и градина, семейство и Менструация.
Менструация - 8 грешки по време на цикъл, които правите всеки месец

8 грешки по време на цикъл, които правите всеки месец

21.05.201802365

Ако използвате тампони или превръзки, които са изработени от коприна или избелен памук - прекратете тази практика! Те са разпространени и достъпни, но изследвания показват, че могат да съдържат следи от пестициди, остатъци от избелване и диоксин

Менструация - Грешки при използването на дамски превръзки, които още допускате

Грешки при използването на дамски превръзки, които още допускате

22.03.201708506

Дамските превръзки – това невероятно удобство, без което никоя съвременна жена не може да си представи живота си, се появяват през 1970-та година. Те са изключително прости за употреба, но и до днес има неща, които дамите правят погрешно.

Менструация - Менструалната чашка измества превръзките и тампоните

Менструалната чашка измества превръзките и тампоните

20.03.201701481

Менструалната чашка – това е иновацията, която ще ви накара да забравите за дамските превръзки и тампоните. Този нов и екологичен продукт защитава здравето ви, а материята му го превръща в удобно средство за дамска хигиена.

Менструация - Как да тренираме в онези дни

Как да тренираме в онези дни

13.01.20170462

Онзи период от месеца е до болка познат на всяка жена. Много от дамите изпитват дискомфорт да тренират в периода на менструацията. За да сте напълно наясно какво се случва с тялото ви и как да се справите, вижте нашите съвети

Менструация - Изобретиха шоколад, който облекчава менструалните болки

Изобретиха шоколад, който облекчава менструалните болки

12.11.20160276

Собствениците на известна швейцарска шоколадова фабрика твърдят, че са създали специален шоколад, който може значително да облекчи болките, характерни за месечния цикъл.

Менструация - Как да съкратим времетраенето на менструацията?

Как да съкратим времетраенето на менструацията?

12.06.2016011949

Продължителността на менструацията при жените варира, но средно продължава между пет и седем дни. Това е изключително стресиращ и досаден период. Може да приложите някои от триковете, които могат да го накарат да спре по-бързо.

Менструация - Кога настъпва лутеалната фаза

Кога настъпва лутеалната фаза

09.06.201604365

Лутеалната фаза е периодът от менструалния цикъл между началото на овулацията и деня преди новия менструален цикъл. Названието идва от латинското наименование корпус лутеум и означава жълто тяло

Менструация - Жените ползват над 5000 израза, за да кажат, че са в цикъл

Жените ползват над 5000 израза, за да кажат, че са в цикъл

04.03.20160743

Както всеки знае, менструацията е съвсем нормален процес от живота на една жена. Въпреки това на много от дамите все още им е трудно, или по-скоро неудобно, да наричат нещата с истинските им имена.

Менструация - Кажете Чао на менструалните болки с този средновековен метод!

Кажете Чао на менструалните болки с този средновековен метод!

17.02.201601082

Днес жените разполагат с най-различни методи за справяне с всички неразположения по време на месечния цикъл. В миналото дамите също са страдали от менструални болки, но са имали доста по-нетрадиционни методи за справяне с дискомфорта.

Менструация - Връзката между желанието за шоколад и цикъла

Връзката между желанието за шоколад и цикъла

23.10.201501051

Изследвания показват, че 97 процента от жените и 68 процента от мъжете обичат да похапват шоколадови десерти. Съединението фенетиламин в шоколада подпомага освобождаването на ендорфини, които, от своя страна, предизвикват чувства на страст и любов.

Менструация - Не яжте тези храни по време на месечния ви цикъл!

Не яжте тези храни по време на месечния ви цикъл!

13.10.201508535

Месечното неразположение причинява определен дискомфорт на всяка жена. За да го намалите, е добре да подбирате храната, която консумирате.

Менструация - Дисменорея

Дисменорея

02.06.201502061

Дисменореята е болезнена менструация, която протича с болки в таза и коремната област. Причини за дисмонорея. Хранене при дисмонорея. Лечение на дисмонорея. Народна медицина при дисмонорея

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни