Бактерия причинява анорексията?

Бактерия причинява анорексията?

Нова проучване твърди, че анорексията може да е причинена от бактериална инфекция. До сега се смяташе, че коварното заболяване се дължи на психологически, социални или екологични фактори.

1

Микроорганизми

Микроорганизми - последните теми, авторски публикаци и съвети. Практична информация за Микроорганизми от Ezine.bg. Списък на статиите за Микроорганизми. Online портал за здравословен живот, диети, дом и градина, семейство и деца и Микроорганизми.
Микроорганизми - Домът ни бъка от 8000 различни бактерии и насекоми

Домът ни бъка от 8000 различни бактерии и насекоми

05.04.20150838

Проучване, направено от изследователски екип на университета Корнел в Ню Йорк, показа, че всеки средностатистически дом е обитаван от поне 8 хиляди бактерии.

Микроорганизми - Лактобацилите в човешкия организъм

Лактобацилите в човешкия организъм

27.05.201408037

Наречени в името на своят откривател в ранната 1892 година млечно–кисели бактерии на Дъодерлайн (лактобацилите) продуцират млечна киселина, благодарение на която поддържат кисела среда във влагалището PH 3. 6–4. 2.

Микроорганизми - Бактерията Ешерихия коли избива жените

Бактерията Ешерихия коли избива жените

03.06.2011047208

Истерия предизвика в Европа новият смъртоносен щам на бактерията Ешерихия коли (ЕХЕК). Бактериите предпочитат нежния пол, защото върху личните вещи на жените има 4 пъти повече микроорганизми.

Микроорганизми - Стегнатото бельо може да ви докара вагинална кандидоза

Стегнатото бельо може да ви докара вагинална кандидоза

30.03.201006155

Вагиналната кандидоза, наричана още вагинални гъбички, е полова инфекция, причинена от микроорганизмите Candida albicans. Симптоми, причини за развитие на кандидозата, методи за лечение.