Писането на ръка ни прави по-умни

Писането на ръка ни прави по-умни

В днешно време, когато мнозина предпочитат да работят на компютър, упражняването на ръкопис може да стане полезно за съхраняване на остротата на ума, казват невробиолози

1

Мозък

Мозък - последните теми, авторски публикаци и препоръки. Информация на тема Мозък от Ezine.bg. Списък на статиите за Мозък. Online портал за здраве, диети, дом, семейство и деца и Мозък.
Мозък - Ползваш редовно сешоар? Виж какво те грози

Ползваш редовно сешоар? Виж какво те грози

10.09.20180356

Американски учени откриха още една невероятна причина, която ни състарява по-бързо. Колкото и странно да звучи, белият фонов шум, идващ от сешора или телевизора може значително да увреди мозъка и да причини по-бързото стареене.

Мозък - Мъжете са по-кисели в ранния следобед. Ето защо

Мъжете са по-кисели в ранния следобед. Ето защо

28.08.20170118

Ако сте мъж и всеки ден в ранния следобед се чувствате кисел, унил и леко раздразнителен, не се притеснявайте. Това не означава, че имате кофти характер. Точно обратното – не сте сами, а това е характерна черта за силния пол.

Мозък - Само с редовни упражнения ще се предпазите от Алцхаймер

Само с редовни упражнения ще се предпазите от Алцхаймер

24.08.20170218

За да се усили мозъчната функция и да се увеличи паметта при възрастните хора, е важно те да се поддържат във форма чрез редовна физическа активност като ходене, джогинг, плуване или танци.

Мозък - Лъжата развива детския мозък

Лъжата развива детския мозък

01.04.201701290

Децата, които лъжат на двегодишна възраст, имат шанса да постигнат успехи в различни области, когато достигнат зряла възраст. Според учените това е признак за бързо развитие на мозъка.

Мозък - Вирусите ни правят по-умни

Вирусите ни правят по-умни

31.03.20170133

Оказва се, че смятаните до момента за безполезни ретровируси са от решаваща роля за изграждането на човешкия мозък. Вродените вируси не само не са опасни – те играят решаваща роля за интелектуалното ни развитие.

Мозък - Учени откриха какво прави кокаинът на мозъка, за да е толкова пристрастяващ

Учени откриха какво прави кокаинът на мозъка, за да е толкова пристрастяващ

23.02.20170285

Учени откриха какво прави кокаинът на тялото и мозъка, за да бъде този наркотик толкова пристрастяващ. Изследването включило плъхове, на които им било позволено сами да определят какво количество кокаин да употребяват в продължение на пет дни.

Мозък - Влюбването разбърква мозъка ви. Вижте какво се случва с него

Влюбването разбърква мозъка ви. Вижте какво се случва с него

21.02.201701359

Влюбването е едно от най-странните неща, които могат да се случат на човек. Когато човек е влюбен, той определено се променя. Странните и нелогични промени могат да бъдат обяснени с промени в мозъка.

Мозък - Вижте защо няколко минути тишина на ден са полезни

Вижте защо няколко минути тишина на ден са полезни

04.02.20170518

Малко хора днес ценят тишината, а всъщност тя може да в много полезна за вашето здраве. Само по няколко минути тишина на ден са необходими, за да се предпазите от заболявания, свързани със звуковите дразнители.

Мозък - Вегетарианският режим на хранене смачква мозъка ни

Вегетарианският режим на хранене смачква мозъка ни

09.01.20170547

Вегетарианският начин на хранене може да се окаже особено опасен. Отказът от консумацията на месо в дългосрочен план може да се окаже фатално.

Мозък - Мозъците ни растат до 30-годишна възраст

Мозъците ни растат до 30-годишна възраст

03.01.20170370

Макар че и на 18-годишна възраст хората могат да гласуват, да управляват компании, да се женят и дори да се присъединят към армията, нови изследвания показват, че до 30-годишна възраст човешкият мозък не е напълно развит

Мозък - Учените откриха основната причина за дислексията

Учените откриха основната причина за дислексията

28.12.20160790

Мозъчната адаптация е процес, чрез който мозъкът успява да се справи с трудните задачи по-лесно. С негова помощ по-лесно помним и приспособяваме. Неговата липса или недостатъчно развитие е основата причина за появата на дислексия, сочи ново проучване.

Мозък - Откриха защо някои обичат алкохола, а други - не

Откриха защо някои обичат алкохола, а други - не

17.12.20160705

Хормонална връзка между черния дроб и мозъка, която регулира консумацията на алкохол, може да помогне на учените да разработят нови методи за лечение на хората, които имат проблеми с пиенето.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни