Десет неща от ежедневието ни, които ни убиват бавно всеки ден

Десет неща от ежедневието ни, които ни убиват бавно всеки ден

Човек е склонен да живее безгрижно и да прави най-различни грешки ежедневно, без дори да се замисля. Някои от тези неща са не само нехигиенични, но и опасни и нездравословни. Надали обаче се замисляме за това, когато ги правим.

1

Мръсен въздух

Мръсен въздух - актуални статии, подбрани публикаци и препоръки. Информация на тема Мръсен въздух от Ezine.bg. Преглед на статиите за Мръсен въздух. Онлайн журнал за здраве, фитнес, дом, семейство и Мръсен въздух.
Мръсен въздух - Откриха връзка между лошия холестерол и замърсения въздух

Откриха връзка между лошия холестерол и замърсения въздух

22.04.20170166

В последните няколко месеца темата за замърсяването на въздуха в България стана изкючително актуална, след като се разбра, че повечето българи дишат ежедневно фини прахови частици и редица други вредни съединения.

Мръсен въздух - Дългото пътуване до работа ви състарява с 10 години

Дългото пътуване до работа ви състарява с 10 години

17.02.20170181

Ако всеки ден ви се налага да пътувате дълго до работа, е вероятно да се състарите по-бързо заради мръсния въздух навън. Замърсяванията може да ви направят да изглеждате с 10 години по-възрастни.

Мръсен въздух - Мръсният въздух ни разболява

Мръсният въздух ни разболява

13.09.20140319

Според Световната здравна организация замърсяване на въздуха в стойности извън нормите е причина за 7 милиона преждевременни смъртни случаи през 2012 година.

Мръсен въздух - Мръсният въздух ни докарва алергии

Мръсният въздух ни докарва алергии

23.05.20140383

Въздухът, който дишаме е изключително замърсен, като основни причинители са повишена концентрация на въглероден диоксид с 31 процента - основният виновник за парниковия ефект.

Мръсен въздух - Мръсният въздух виновник за рака

Мръсният въздух виновник за рака

07.11.201301097

Специалистите от Международната агенция за изучаване на рака IARC твърдят, че има връзка между замърсения въздух и рака – особено при рак на белите дробове и на пикочния мехур.