Как да се справим ефективно с мързела

Как да се справим ефективно с мързела

Всеки е изпадал в ситуация, в която сякаш абсолютно нищо не му се прави, и то при условие че има прекалено много задачи да свърши. Можете да наречете това състояние леност, безразличие, безделие или най-обобщено мързел.

1

Мързел

Мързел - актуални теми, авторски публикаци и съвети. Всичко за Мързел от Ezine.bg. Преглед на статиите за Мързел. Онлайн журнал за здравословен живот, фитнес, дом и градина, семейство и Мързел.
Мързел - Обвинявайте родителите си за тези свои черти на характера

Обвинявайте родителите си за тези свои черти на характера

19.11.20170258

За разлика от физическите проявления на наследствеността, склонни сме да вярваме, че начинът, по който се държим, и нашите лични предпочитания произтичат от средата, в която сме израсли, начин на живот и опит.

Мързел - Най-работливите нации! Вижте колко назад сме ние

Най-работливите нации! Вижте колко назад сме ние

11.07.20170115

В класацията за най-работливи нации, българите останаха доста назад. Оказва се, че дори гърците се трудят повече от нас. Най-работливи пък са в Швеция.

Мързел - Спим във фитнеса и отслабваме – нова мода за мързеливци

Спим във фитнеса и отслабваме – нова мода за мързеливци

06.07.2017099

Спане във фитнеса – това е новата мода, която е на път да се превърне в любима на мързеливците. Един от европейските гиганти във фитнес индустрията представи една необичайна по рода си тренировка.

Мързел - Ето как да спреш да бъдеш такъв мързел!

Ето как да спреш да бъдеш такъв мързел!

06.06.20170170

За много хора е трудно да преодолеят мързела и да се справят с най-елементарните задачи, които изисква ежедневието. Този тип хора са затруднени много, когато трябва да свършат нещо в професионално отношение. Има няколко начина за прогонване на мързела.

Мързел - Ако искате да ви харесват, никога не правете тези неща!

Ако искате да ви харесват, никога не правете тези неща!

24.01.2017051211

Съществуват сигурни грешки, с които да намалим привлекателността си до минимум и от атрактивна личност да се превърнем в неприятен събеседник.

Мързел - За ефекта на социалния мързел

За ефекта на социалния мързел

27.09.20160553

Социалният мързел е обществен феномен, характеризиращ се с това, че колкото по-голяма група от хора върши дадена работа, толкова по-малко усилия дава всеки от себе си, като в резултат от това се извършва по-малко количество работа.

Мързел - Учени: Марихуаната причинява хроничен мързел

Учени: Марихуаната причинява хроничен мързел

29.08.20160877

Прекарването на часове в унес, дъвчейки постоянно вредни храни като чипс и тестени закуски, е състояние, често свързвано с любителите на марихуаната. Ново изследване показва, че в действителност може да има истина в наложеното мнение, че употребяващите ле

Мързел - Мързелът – признак за висок интелект!

Мързелът – признак за висок интелект!

12.08.201601002

Ново изследване доказа, че умните хора са склонни да прекарват по-голямата част от времето си в мързелуване в сравнение с по-активните им колеги.

Мързел - Еврика! Генетично заложено ни е да сме мързеливци

Еврика! Генетично заложено ни е да сме мързеливци

09.07.20160440

На всеки човек се е случвало в даден момент да се чувства ленив и да няма желание да се захваща с нищо и вероятно по-голямата част от хората са се укорявали за това. Според ново проучване обаче няма смисъл да се борим с мързела

Мързел - Мързеливите хора са по-успешни

Мързеливите хора са по-успешни

12.04.20160548

Мързеливите хора са много по-креативни и продуктивни. Едни от най-великите хора, живели някога, са определяни като доста мързеливи от учителите си – Нютон, Дарвин, Менделеев, Чърчил. Въпреки това те са постигнали невероятни неща.

Мързел - Как да бъдете мързелива майка

Как да бъдете мързелива майка

25.06.201502660

Аз съм мързелива майка. И още егоистична и безотговорна. Искате ли да знаете защо? Така започва своята статия руската психоложка Анна Бикова, посветена на възпитанието на децата.

Мързел - Мързеливците живеят по-малко

Мързеливците живеят по-малко

10.09.20140690

Времето, което възрастните хора прекарват в седнало положение, трябва да се намали. Хората, които прекарват по-голямата част от деня си в седнало положение, съкращават живота си, показват резултатите от ново изследване.