Нанороботите – бъдещето на медицината

Нанороботите – бъдещето на медицината

Модернизирани инструменти, нови методи за лечение, иновативни техники за диагностициране – всичко това прави медицината една много по-ефективна и полезна за хората дисциплина.

1

Нанотехнологии

Нанотехнологии - актуални заглавия, авторски публикаци и съвети. Информация на тема Нанотехнологии от Ezine.bg. Списък на статиите за Нанотехнологии. Онлайн журнал за здравословен живот, фитнес, дом и градина, семейство и Нанотехнологии.
Нанотехнологии - До 10 години ще изтрият рака от лицето на Земята

До 10 години ще изтрият рака от лицето на Земята

02.10.20160442

Макар и да е най-известна като компания, която се занимава с компютри и телефони, от скоро Майкрософт си е поставила амбициозната задача, тормозеща науката вече десетилетия наред, а именно – да излекува рака.

Нанотехнологии - Нов вид изкуствена кожа създадоха в Швеция

Нов вид изкуствена кожа създадоха в Швеция

08.06.20150368

Учени от университета в Упсала успяха да създадат напълно нов вид изкуствена кожа. Революционният материал е свръхтънък и е способен да променя цвета си, когато се огъне или усуче, съобщава Дейли Мейл.

Нанотехнологии - Умна желатинова капсула спасява от инсулт

Умна желатинова капсула спасява от инсулт

06.01.201501008

Новата революция в медицината е желатинова капсула, която е способна да спасява при инсулт. Тя е разработена от изследователи от университета в американския щат Илинойс.

Нанотехнологии - Нанотехнология на Гугъл открива рак и други болести

Нанотехнология на Гугъл открива рак и други болести

12.11.20140623

Нова нанотехнология на Гугъл е насочена към ранното диагностициране на страшни болести като рак. Ако идеята бъде реализирана, тя напълно ще измести класическите медицински изследвания с даване на кръв и урина.

Нанотехнологии - Жена изобрети сутиен за стягане на гърдите

Жена изобрети сутиен за стягане на гърдите

15.05.201401491

36-годишната испанка Марисол Санчес Ходар, която е служителка на кметство в страната, създаде първия сутиен за овлажняване, тонизиране и стягане на гърдите.

Нанотехнологии - До няколко години ще ползваме козметика с наночастици

До няколко години ще ползваме козметика с наночастици

31.03.20100834

Нанотехнологиите скоро ще намерят широко приложение в козметиката. Наночастици вече се използват в слънцезащитните кремове. Могат да служат и за предотвратяване на меланоми.