Как влияят наркотиците на мозъка?

Как влияят наркотиците на мозъка?

Наркотиците повлияват най-важните дялове от мозъка, които са необходими за поддържането на есенциални функции. Така например дрогата повлиява тази част на мозъка, която отговаря за мотивацията

1

Наркотици

Наркотици - най-новите теми, подбрани публикаци и препоръки. Практична информация на тема Наркотици от Ezine.bg. Обзор на статиите за Наркотици. Български сайт за здраве, диети, дом, родители и деца и Наркотици.
Наркотици - Не са алкохол и цигари! Виж кое убива мозъка ти бавно

Не са алкохол и цигари! Виж кое убива мозъка ти бавно

25.11.2017072072

Мозъчните клетки имат определено време на живот след което умират. През живота ни те намаляват прогресивно. Това е естествен процес, но има неща, които го ускоряват. Те са част от ежедневието ни.

Наркотици - Учени откриха какво прави кокаинът на мозъка, за да е толкова пристрастяващ

Учени откриха какво прави кокаинът на мозъка, за да е толкова пристрастяващ

23.02.20170285

Учени откриха какво прави кокаинът на тялото и мозъка, за да бъде този наркотик толкова пристрастяващ. Изследването включило плъхове, на които им било позволено сами да определят какво количество кокаин да употребяват в продължение на пет дни.

Наркотици - Вижте как изглеждат наркомани, след като отказали дрогата

Вижте как изглеждат наркомани, след като отказали дрогата

19.02.20170292037

Сигурно няма човек, който да не е чувал за опустошителното влияние на наркотиците върху здравето и външния вид. Но ако все още не знаете какво може да ви причини дрогата, разгледайте нашата галерия.

Наркотици - Вижте как изглеждат хората преди и след употребата на наркотици

Вижте как изглеждат хората преди и след употребата на наркотици

15.12.20160106487

От наркотиците до ареста е името на новия документален филм на NBC, който показва в какво се превръща човешкото лице след няколко години употреба на наркотици. Кадрите са наистина смразяващи.

Наркотици - Арестуваха сина на Мадона за притежание на наркотици

Арестуваха сина на Мадона за притежание на наркотици

23.11.20160185

16-годишният Роко, който е син на поп иконата Мадона и режисьора Гай Ричи, е бил арестуван за притежание на канабис. Сигналът е бил подаден от съседи в Лондон, където сега Роко живее с баща си.

Наркотици - Пушенето на канабис ще ви докара това рядко заболяване на сърцето

Пушенето на канабис ще ви докара това рядко заболяване на сърцето

16.11.20160522

Скорошно изследване показа, че пушенето на канабис може да удвои риска от рядко заболяване, което рязко отслабва ритъма на сърцето и може да доведе до изключително опасни последици.

Наркотици - Комбинирате алкохол с енергийна напитка - ставате зависими от кокаин!

Комбинирате алкохол с енергийна напитка - ставате зависими от кокаин!

29.10.20160298

Комбинацията между алкохол и енергийни напитки може да е крайно опасна. Действието ѝ се оказва толкова силно, колкото това на кокаина. Последствията за дългосрочното здраве и цялостно състояние - също.

Наркотици - Жана Бергендорф отърва затвора, размина се с глоба

Жана Бергендорф отърва затвора, размина се с глоба

27.04.20160170

Делото на певицата Жана Бергендорф се гледа днес. от прокуратурата съобщиха, че ѝ е поставена единствено административна глоба.

Наркотици - Здравни безумия от миналото

Здравни безумия от миналото

23.12.201501079

Медицинската наука е процес, развивал се във времето в течение на векове. Човечеството не се е събудило един ден със знанието как да лекува различните болести. Ето и най-фрапиращите здравни безумия от миналото.

Наркотици - Забравете Холандия, най-много канабис се пуши в Исландия

Забравете Холандия, най-много канабис се пуши в Исландия

27.08.20150626

Макар и да е наложено мнението, че със своите либерални закони и специални кафенета за пушене на канабис в Холандия ще се пуши най-много от омайната билка, това в действителност е далеч от истината.

Наркотици - Наркомания

Наркомания

04.06.201503647

Наркоманията е състояние на психическа или комбинация от психическа и физическа зависимост към определен вид вещество. Наркоманията е хронично рецидивиращо заболяване. Лечение на наркомания.

Наркотици - Психоза грози пушещите канабис

Психоза грози пушещите канабис

17.02.201501281

Въпреки опитите да се докаже, че канабисът е безопасен, проучване на британски учени показа, че употребяващите лекия наркотик са заплашени от развиване на психоза.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни