Неврастения

Неврастения

Неврастенията представлява невротично състояние, при което има силно повишена нервна възбуда. При неврастения умората е основен симптом. Неврозите се разделят неврастения, психастения и хистерия.

1

Неврози

Неврози - актуални заглавия, авторски публикаци и препоръки. Всичко на тема Неврози от Ezine.bg. Преглед на статиите за Неврози. Онлайн журнал за здраве, фитнес, дом, семейство и Неврози.
Неврози - Истерия

Истерия

03.04.201518452

Истерията представлява вид невроза, която се изразява соматично. Истерията и нейните пристъпи преминават под формата на бурни конвулсии. Истерията е съпроводена и с загуба на зрението или речта, парализа.

Неврози - Що е то биофидбек?

Що е то биофидбек?

26.04.201301703

Биофитбек е сравнително нов метод на лечение, което е на основата на личния самоконтрол и изкарване на скритите сили за самолечение. Чрез невротренинг се лекуват главоболие, неврози, епилепсия и др.

Неврози - Често изпадам в паника, как да се справя?

Често изпадам в паника, как да се справя?

15.04.201302514

Когато усетите, че у вас се надига вълната на паническия пристъп, опитайте се да намерите място, където няма никакви хора или поне са малко.

Неврози - Как да се справим с психическото разтройство

Как да се справим с психическото разтройство

09.11.201202322

Отделяйте повече време за любимите си хора и любимите си занимания. Помнете, че животът е кратък и е безсмислено да избухвате при най-незначителното раздразнение от страна на ваш близък или колега.

Неврози - Червеното цвекло гони безсъние и невроза

Червеното цвекло гони безсъние и невроза

18.12.201003030

Червеното цвекло е един от най-полезните дарове на природата. То дава достатъчно йод на тялото и така активира обмяната на веществата. Ако хапвате червено цвекло ще преборите безсънието и неврозите