Негативните емоции показват как да бъдем щастливи

Негативните емоции показват как да бъдем щастливи

На всеки е известно, че има ясна концепция за щастие и когато изпитаме някоя от негативните емоции, се чувстваме неприятно и дори се самообвиняваме. Но според психологията именно тези негативни емоции ни правят голяма услуга.

1

Негативизъм

Негативизъм - последните статии, авторски публикаци и препоръки. Практична информация на тема Негативизъм от Ezine.bg. Списък на статиите за Негативизъм. Online портал за здраве, фитнес, дом, семейство и деца и Негативизъм.
Негативизъм - Има само 3 причини, заради които се сблъсквате с един и същ проблем

Има само 3 причини, заради които се сблъсквате с един и същ проблем

18.06.20170266

Сблъсквате ли се с един и същ проблем непрекъснато? Дори обстоятелствата да са били различни, има само 3 причини, за да се случва това.

Негативизъм - Внимание! Предметите, които вкарват лоша енергия в дома ви

Внимание! Предметите, които вкарват лоша енергия в дома ви

07.05.201702258

Вашият дом е вашата крепост. С времето в него се натрупват най-различни вещи, на които понякога дори не обръщате внимание. Оказва се обаче, че някои от тях съдържат изключително голямо количество негативна енергия.

Негативизъм - Синдромът Многострадална Геновева: Кои хора страдат от него?

Синдромът Многострадална Геновева: Кои хора страдат от него?

21.01.201702390

Има хора, които винаги са негативни и освен че се фокусират предимно върху проблемите си, имат склонността прехвърлят вината върху обстоятелствата и хората около себе си.

Негативизъм - Отблъснете негативизма на околните! Вижте как

Отблъснете негативизма на околните! Вижте как

09.09.20160481

Негативната енергия ни пречи да функционираме. Емоциите на околните също могат да ни повлияят пагубно. Когато сме в среда с негативен човек, сме свикнали да абсорбираме емоцията му.

Негативизъм - Петминутните методи за преборване на стреса

Петминутните методи за преборване на стреса

26.08.20160641

Стресът на работа и в ежедневието и сред най-честите причини, които предизвикват здравословните ни разположения. Има методи обаче, с които само за 5 минути ще се сбогувате с негативизма.

Негативизъм - Пет навика, които ще ви направят щастливи

Пет навика, които ще ви направят щастливи

18.02.201601079

Усещането за щастие и вътрешно спокойствие могат да бъдат постигнати чрез прости промени в навиците ни. При редовно изпълнение на тези пет трика скоро настроението ви ще се оправи и усещането за щастие ще се повиши.

Негативизъм - Изпитани методи за премахване на негативните мисли

Изпитани методи за премахване на негативните мисли

04.10.201503919

Според изследвания на психолози, най-лесният вариант да се отървем от негативното мислене, е да запишем мислите си на лист. Самото излагане на мислите на хартия, ги прави по-малко разрушителни, обясняват специалистите.

Негативизъм - Негативното мислене ни разболява

Негативното мислене ни разболява

11.08.201502457

Идеята за връзката между душа и тяло е позната на повечето хора. Вече е доказано, че стресът може да доведе до физически симптоми.

Негативизъм - Как да се държите с негативните хора

Как да се държите с негативните хора

06.05.201505735

Всеки се е сблъсквал с хора, които непрекъснато се оплакват, критикуват другите или от най-малкото недоразумение създават големи драми. Това са т. нар енергийни вампири или негативно настроени личности.

Негативизъм - Негативните мисли увреждат здравето

Негативните мисли увреждат здравето

21.06.201402129

Проучването е направено от американски специалисти – според резултата хората, които имат проблем с доверието, са два пъти по-застрашени да развият деменция от останалите.

Негативизъм - Щастието пречи на отслабването

Щастието пречи на отслабването

03.04.20110992

Наскоро учени от Япония установили, че хората, които не изпитват толкова често еуфорични радостни емоции, а по-скоро са песимистично настроени, са по-слаби или по-лесно успяват да влязат във форма.