Задължителните микроелементи в храната на вашето дете

Задължителните микроелементи в храната на вашето дете

Обикновено знаем кои храни са полезни за нашите деца, но може би не знаем толкова за микроелементите, които трябва да приемат, за да израснат здрави и силни.

1

Недостиг на витамин D

Недостиг на витамин D - актуални теми, избрани публикаци и съвети. Практична информация на тема Недостиг на витамин D от Ezine.bg. Преглед на статиите за Недостиг на витамин D. Онлайн сайт за здравословен живот, звезди, дом и градина, семейство и Недостиг на витамин D.
Недостиг на витамин D - Кървенето на венците може да е знак за този неподозиран проблем

Кървенето на венците може да е знак за този неподозиран проблем

28.02.20180941

Кървенето на венците е проблем, който засяга много от мъжете и жените в средна и напреднала възраст. Най-лошото е, че през последните години оплакването се появява и при много млади хора.

Недостиг на витамин D - Взимайте витамин D срещу депресия и психоза

Взимайте витамин D срещу депресия и психоза

24.10.201601302

Според ново проучване недостигът на витамин D в организма води до остеопороза, рахит и тежка депресия. Учените са установили, че човешкият организъм най-рязко губи от ценната съставка през есента.

Недостиг на витамин D - Повече от половината българи страдат от недостиг на витамин D

Повече от половината българи страдат от недостиг на витамин D

13.10.201502198

Резултатите от наскоро проведено проучване показват, че огромна част от населението на България страда от липса на жизненоважния витамин D.

Недостиг на витамин D - Хранене при остеомалация

Хранене при остеомалация

15.01.20140652

Заболелите от остеомалация трябва да консумират много херинга, сом, гъби, стриди, сьомга, консервирана розова сьомга, консервирана пъстърва, маринована херинга, сардини и скумрия. Соевото мляко също е изключително богато на този витамин.

Недостиг на витамин D - Хипокалциемични припадъци

Хипокалциемични припадъци

23.10.201301810

Калциевата хомеостаза се поддържа от витамин D и паратироидния хормон и основните причини за хипокалциемия са дефицит на витамин D и хипопаратироидизъм.

Недостиг на витамин D - Затлъстелите страдат от недостиг на Витамин D

Затлъстелите страдат от недостиг на Витамин D

06.02.201302452

От години учените изследват връзката между наднорменото тегло и дефицита на Витамин D. Дългогодишното проучване доказа, че затлъстяването може да доведе до понижаване на количеството витамин D в организма

Недостиг на витамин D - Признаци при липса на витамин D

Признаци при липса на витамин D

09.09.2012049722

Витамин D или витаминът на слънцето е жизнено важен хранителен елемент с огромно влияние върху нашето тяло. Витамин D е важен за здрави кости, тъй като помага на тялото да абсорбира калция.

Недостиг на витамин D - Витамин D в кърмаческа възраст

Витамин D в кърмаческа възраст

06.09.20120850

Напоследък интересът по отношение на ролята на витамин D върху човешкото здраве расте непрекъснато. Появяват се повече научни доказателства за връзката на витамин D с различните хронични заболявания