Внимание! Нещата от ежедневието ни, които са по-смъртоносни от пушенето

Внимание! Нещата от ежедневието ни, които са по-смъртоносни от пушенето

Тютюнопушенето е може би най-вредният, безполезен и скъп навик, с който можете да се захванете. Макар че според статистиката борят на пушачите намалява в световен мащаб, истината е, че към цигарите са пристрастени десетки милиони хора по света.

1

Нездравословно Хранене

Нездравословно Хранене - най-новите статии, авторски публикаци и идеи. Всичко на тема Нездравословно Хранене от Ezine.bg. Преглед на статиите за Нездравословно Хранене. Онлайн сайт за здравословен живот, диети, дом, родители и деца и Нездравословно Хранене.
Нездравословно Хранене - Имате кофти навици при хранене? Виновни са родителите ви

Имате кофти навици при хранене? Виновни са родителите ви

03.05.20170106

Ако постоянно се тъпчете с вредна храна след труден работен ден, не можете да се въздържите да нападнете първите бързи закуски, които видите след напускане на офиса, или пък ядете само защото сте отегчени и сте тъжни – обвинявайте родителите си.

Нездравословно Хранене - Пет причини, поради които баба ти е по-здрава от теб

Пет причини, поради които баба ти е по-здрава от теб

21.11.201602541

Бабите ни със сигурност са имали по-добро здраве от нас. Начинът на живот и храната, която ядем, са най-важните. Вижте конкретните причини за това разминаване

Нездравословно Хранене - Пъпчасваме заради лошата храна и стреса

Пъпчасваме заради лошата храна и стреса

30.05.201601187

Проблемът с акнето се свързва най-често с подрастващите и хормоналните промени, които настъпват в организма им в тийнейджърската възраст.

Нездравословно Хранене - Нощното похапване съсипва паметта ни!

Нощното похапване съсипва паметта ни!

08.01.20160358

Похапването през късните часове оказва неблагоприятен ефект върху паметта. То пречи на запомнянето на нова информация и на съхраняването на по-стара такава.

Нездравословно Хранене - Храните, които ни пречат да отслабнем

Храните, които ни пречат да отслабнем

16.09.201503375

Много често се наблюдава разминаваме между това, което човек мисли, че знае за диетичния режим, който изпълнява, и това, което всъщност той прави. Ето кои са основните грешки при храненето, които пречат на здравословното хранене

Нездравословно Хранене - Кои храни ни загрозяват?

Кои храни ни загрозяват?

22.08.201505207

Не само храната е вредна, опасен е и приемът на кафе и алкохол, особено ако се прекалява с тяхната консумация. Ако искате да запазите красотата си, е хубаво да се избягва още приемът на палмово масло, нишестените храни, различните дресинги, евтин соев сос

Нездравословно Хранене - Болните от диабет са се увеличили рекордно за 10 години

Болните от диабет са се увеличили рекордно за 10 години

19.08.20150361

Почти една трета от болните от диабет граждани в Англия и Уелс не получават адекватното лечение, с което да се избегнат евентуалните усложнения, до които може да доведе болестта.

Нездравословно Хранене - Малчуганите над 10 години гладуват в училище

Малчуганите над 10 години гладуват в училище

27.10.20140567

Българчетата на над 10-години не се хранят пълноценно и дори стоят гладни. Според експертите учениците масово избягват да посещават училищните столове и предпочитат да заситят глада с вафли, чипсове и кроасани.

Нездравословно Хранене - Децата прекаляват със солта

Децата прекаляват със солта

13.09.20140364

Голяма част от малчуганите не си дават сметката колко много сол поглъщат. В бъдеще те са застрашени от високо кръвно налягане и сърдечносъдови проблеми.

Нездравословно Хранене - Затлъстелите намират по-трудно работа

Затлъстелите намират по-трудно работа

01.07.20140545

Много от работодателите споделят общото мнение, че служители с наднормено тегло са рискови за тях. Интересен е и фактът, че тези проблеми са по–силно изразени при жените.

Нездравословно Хранене - Защо диетите са вредни

Защо диетите са вредни

25.01.201401801

По-голямата част от американците са с наднормено тегло или страдат от затлъстяване. Това са състояния, които носят повишен риск от хронични заболявания. Въпреки че диетата е логичният отговор при наддаване на тегло, тя трябва да следва правила

Нездравословно Хранене - Яжте с любимия, за да не пълнеете

Яжте с любимия, за да не пълнеете

07.11.20130956

Фактът, че човек получава внимание от своето семейство е достатъчен, а не на последно място общуването означава и по-малко взиране в телевизора, напомнят учените.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни