Техниките за общуване, с които ще ви запомнят още след първата среща

Техниките за общуване, с които ще ви запомнят още след първата среща

Научно е доказано, че средностатистическият човек не може да се концентрира за повече от 8 секунди. По тази причина, ако се запознаваме с нови хора, е малко вероятно събеседниците да ни запомнят.

1

Общуване

Общуване - най-новите заглавия, избрани публикаци и идеи. Практична информация за Общуване от Ezine.bg. Обзор на статиите за Общуване. Български сайт за здравословен живот, фитнес, дом и градина, родители и деца и Общуване.
Общуване - Съпрузите контактуват по-малко от три часа на ден

Съпрузите контактуват по-малко от три часа на ден

06.09.20150773

Съпрузите прекарват заедно около 2. 5 часа дневно, през които дори гледат телевизия и се хранят заедно. Семейните им отношения не са повече от 40 минути дневно. Това води понякога до развод.

Общуване - Мъже се женят за кукли – болест или личен избор?

Мъже се женят за кукли – болест или личен избор?

30.11.201401298

40-годишният Дейвид Кет от Мичиган, който е работник в телемаркет, има връзка, която повечето хора смятат за странна. След злополучния си опит с жените, той е решил да се ожени за кукла.

Общуване - Как да общуваме здравословно с децата

Как да общуваме здравословно с децата

16.07.201401253

Психолози съветват да избягвате големите скандали с децата си, за да не навредите на поведението им в бъдеще. Според тях само с няколко техники можете много да улесните общуването с малчуганите.

Общуване - Оргазмът подобрява комуникацията в двойката

Оргазмът подобрява комуникацията в двойката

08.07.20140706

След оргазъм се отделя просоциалният хормон окситоцин, благоприятстващ изграждането на различни връзки. Според изследователите този хормон има същото действие като серум на истината.

Общуване - За какво можем да си говорим с непознати

За какво можем да си говорим с непознати

22.06.201401719

Редица психоаналитици казват, че когато повечето хора идват на терапия, споделят, че имат проблеми с общуването и то най-вече в ситуация, в която трябва да разговарят с непознати.

Общуване - Щастието зависи от приятели, сувенири и какао

Щастието зависи от приятели, сувенири и какао

18.06.201401176

Истинското щастие е пълно, когато имате поне двама най-добри приятели, пиете редовно какао или кафе, спортувате, правите редовно секс и общувате с весели хора.

Общуване - Ароматизирайте телефона си преди важен разговор

Ароматизирайте телефона си преди важен разговор

17.04.201401232

Ароматите, както и цветовете, имат много специално свойство – те променят настроението и апетита ни. Кой аромат как действа и къде е добре да се капне уханна есенция според Фън Шуй.

Общуване - Той е много срамежлив, какво да правя?

Той е много срамежлив, какво да правя?

26.11.201303083

Независимо дали говорим за жена ли мъж срамежливостта може да е сериозна пречка. Свикнали сме да приемаме, че ако мъжът е свенлив, това е странно, но и при двата пола общуването със срамежливец е еднакво трудно.

Общуване - Как да се освободим от срамежливостта

Как да се освободим от срамежливостта

16.09.201304555

Някои хора трудно общуват и се адаптират към непозната среда. Притеснителността може да предизвика напрежение и сривове в отношенията с другите хора и кариерата.

Общуване - Прозявките охлаждат мозъка

Прозявките охлаждат мозъка

15.10.20110882

През студените месеци от годината хората се прозяват много по-често. Това не зависи чак толкова от времето, което сте прекарали в сън.

Общуване - На какво се дължи лошият дъх?

На какво се дължи лошият дъх?

23.07.201102711

Лошият дъх често може да не се дължи на липса на хигиена, а и да е сигнал за нарушено здравословно състояние. Кои са причините за лошия дъх. Как да се справим с лошия дъх.

Общуване - Сънят с детето не уврежда социалния му живот

Сънят с детето не уврежда социалния му живот

21.07.201101184

Сънят в едно легло с детето действа успокояващо на малкото създание, но не се препоръчва, ако то не е навършило две години, защото в съня си можете да го задушите.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни