Отбелязваме Световен ден за борба с рака!

Отбелязваме Световен ден за борба с рака!

На днешния ден се отбелязва Световният ден за борба с рака. Близо 35 000 души в България или по 10 души дневно чуват тежката диагноза у нас всяка година.

1

Онкологични заболявания

Онкологични заболявания - актуални статии, подбрани публикаци и препоръки. Практична информация за Онкологични заболявания от Ezine.bg. Преглед на статиите за Онкологични заболявания. Български портал за здравословен живот, мода, красота, дом, семейство и Онкологични заболявания.
Онкологични заболявания - Лекуват рак с паразит, хранещ се с мозъчни клетки

Лекуват рак с паразит, хранещ се с мозъчни клетки

29.09.20160413

Още от началото на 20-ти век се знае, че инфекциозните заболявания могат да бъдат сред основните причинители на някои специфични видове рак. Днес повече от обезпокоително е, че близо една шеста от всички ракови заболявания в световен мащаб са причинени от

Онкологични заболявания - Окончателно: Стресът е основен причинител на рак!

Окончателно: Стресът е основен причинител на рак!

01.07.20160713

Ново изследване откри изумителна връзка между онкологичните заболявания и стреса. Според данните опасната болест се разпространява шест пъти по-бързо в телата на хората, страдащи от стрес.

Онкологични заболявания - Ракът се лекува, като се замрази!

Ракът се лекува, като се замрази!

20.05.20160725

Ново научно откритие даде надежда, че в скоро време най-накрая ще бъде открит лек срещу чумата на века – рака. Изследователи твърдят, че чрез съществуващи вече лекарства раковите клетки могат буквално да се замразят

Онкологични заболявания - Онкологични заболявания

Онкологични заболявания

09.07.201507593

Онкологичните заболявания представляват група от злокачествени туморни заболявания. Онкологичните заболявания са над 100 на брой. Симптоми и лечение при онкологични заболявания.

Онкологични заболявания - Ще преборим рака до 35 години

Ще преборим рака до 35 години

25.01.20150699

Медицината също напредва и съответно се разработват все по-добри лекарства, които значително могат да удължат живота на онкоболните пациенти.

Онкологични заболявания - Ракът надмина сърдечните болести по жертви

Ракът надмина сърдечните болести по жертви

26.08.20140522

ракът е станал дори по-голям убиец в някои европейски страни – през десетилетията броят на смъртните случаи от сърце намаляват. Причината е по-скоро в това, че има сериозен напредък в лечението на голяма част от сърдечно-съдовите заболявания.

Онкологични заболявания - Затлъстяването повишава риска от рак

Затлъстяването повишава риска от рак

19.08.20140635

Индексът на телесната маса или ИТМ представлява съотношението между теглото и ръста. Стойност над 30 точки се приема за затлъстяване при възрастните хора, а между 25 и 30 се приема за предзатлъстяване. Затлъстяването предразполага към рак

Онкологични заболявания - Умни медицински очила откриват рака лесно

Умни медицински очила откриват рака лесно

05.03.20140748

Благодарение на новите медицински очила ще се спестят повторните операции на пациентите с ракови заболявания, което ще намали и стреса и ще даде по-голям шанс за пълно възстановяване.

Онкологични заболявания - Днес е световен ден за борба с рака

Днес е световен ден за борба с рака

04.02.20140347

Световният ден за борба с рака е международен и се отбелязва всяка година на 4 февруари. В него целият свят застава обединен пред страшната болест. Създаден е с цел обществото да разбере по-добре какво означава тази болест

Онкологични заболявания - Чудодейното растение Кава Кава лекува рак?

Чудодейното растение Кава Кава лекува рак?

11.11.201308097

За никого не е тайна, че стресът е една от основните причини за раковите заболявания. Ако до скоро това са били само догадки, изследване доказва, че стресът наистина може да бъде обвинен за онкологичните заболявания.

Онкологични заболявания - Иновационни технологии в защита от рак на гърдата

Иновационни технологии в защита от рак на гърдата

02.08.201301719

Използвайки повече информация за определения случай, получена от хиляди електронни записи, CancerLinQ ще даде възможност на лекарите по-добре да диагностицират и персонализират болния.

Онкологични заболявания - Учените: Канабисът лекува рак!

Учените: Канабисът лекува рак!

25.04.2013010935

Стотици медицински тестове и милиарди долари, похарчени за още медицински тестове, потвърдиха това, което болните от някои видове онкологични заболявания знаят от години – канабисът лекува рак.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни