Пет храни, подобряващи паметта

Пет храни, подобряващи паметта

За да функционира нормално нашето тяло, то се нуждае от балансирана храна. За добра памет също имаме нужда от специални храни. Вижте най-полезните храни за подобряване на паметта.

1

Подобряване на Паметта

Подобряване на Паметта - последните заглавия, подбрани публикаци и идеи. Практична информация на тема Подобряване на Паметта от Ezine.bg. Преглед на статиите за Подобряване на Паметта. Онлайн портал за здраве, мода, красота, дом, семейство и деца и Подобряване на Паметта.
Подобряване на Паметта - Начини за подобряване на паметта

Начини за подобряване на паметта

20.03.2019078

Нормално е понякога да забравяме по нещо, особено като се има предвид натовареното ни ежедневие. Но лошата памет може да създаде много неудобства. Ето начини за подобряване на паметта.

Подобряване на Паметта - Храни за подобряване на паметта

Храни за подобряване на паметта

14.01.20190106

Лошата памет не е характерна само за възрастните хора. Все повече млади хора имат проблеми със съсредоточаването и запомнянето на информация. Вижте най-добрите храни за подобряване на паметта.

Подобряване на Паметта - Храни и упражнения за по-добра памет

Храни и упражнения за по-добра памет

01.01.201901039

От значение за подобряване на паметта е добрият сън, почивката, разходките, а заедно с тях и физическата активност. Храната е основният двигател на мозъка, както и на паметта.

Подобряване на Паметта - Как да подсилим паметта си?

Как да подсилим паметта си?

03.12.20180122

Ако все по-често паметта ви изневерява, е време да подобрите работата на мозъка си. Как да се случи това и как да подсилим паметта си?

Подобряване на Паметта - Ако паметта ви изневерява, прочетете това

Ако паметта ви изневерява, прочетете това

01.02.20180715

Ежедневно съвременните хора са буквално удавяни в море от информация. Социални мрежи, електронни медии, напрегнатият начин на живот кара всеки да изпитва затруднения с обработването и запомнянето на наученото. Как да запомним в такъв случай повече от всич

Подобряване на Паметта - Пийте си на воля! Алкохолът подобрява паметта

Пийте си на воля! Алкохолът подобрява паметта

16.03.20170248

Умерените количества подобряват паметта – това последно разкритие успокои мнозина. Консумацията на спиртни напитки ни помага да запаметим подробностите около случили се инциденти.

Подобряване на Паметта - Пийте шампанско за добра памет и красота!

Пийте шампанско за добра памет и красота!

12.06.20160206

въпреки че притежава всички свойства на виното, шампанското съдържа по-малко калории. Тестовете са показали, че най-бързо изтрезнява човек именно когато прекали с шампанско.

Подобряване на Паметта - Онлайн игра помага за подобряване на паметта

Онлайн игра помага за подобряване на паметта

18.01.20160199

Мозъчните функции на хората над 50 години могат да се подобрят чрез специални упражнения със онлайн игри. Това са установили експерти от Кралския университет в Лондон.

Подобряване на Паметта - Гимнастика за подсилване на паметта

Гимнастика за подсилване на паметта

19.12.201501069

Напишете на лист продуктите, които смятате да пазарувате. Погледнете списъка за кратко и след това го приберете в джоба си. Опитайте се да си набавите всички продукти само по спомен.

Подобряване на Паметта - Билки за оросяване на мозъка

Билки за оросяване на мозъка

23.11.2013034153

Правилното оросяване на мозъка ни осигурява свеж и разсъдлив ум. През годините той губи гъвкавостта си, поради което трябва да го стимулираме с подходящите билки.

Подобряване на Паметта - Чувството за ритъм развива езиковите умения

Чувството за ритъм развива езиковите умения

22.09.20130862

Учени от Северозападния университет в Илинойс установиха, че децата, които свирят на музикален инструмент подобряват езиковите си умения.

Подобряване на Паметта - Бърз тест: Как сте с паметта?

Бърз тест: Как сте с паметта?

16.07.2013012527

Хубаво е човек да знае, че може да разчита на паметта си и това в никакъв случай не означава пълни подробности за факти, които са се случвали преди много време.