Билки за отводняване

Билки за отводняване

Задържането на течности се появява, когато тялото не може да се отърве от излишната вода. Задържането на течности може да се породи по различни причини, но най-често се причинява от предменструалния синдром при жените, твърде много сол в храната и др.

1

Подуване на тялото

Подуване на тялото - последните теми, авторски публикаци и идеи. Информация за Подуване на тялото от Ezine.bg. Обзор на статиите за Подуване на тялото. Online сайт за здравословен живот, красота, дом и градина, семейство и деца и Подуване на тялото.
Подуване на тялото - Съвети срещу подуване на тялото

Съвети срещу подуване на тялото

16.08.201404562

Подуването на тялото и отоците са нещо, което сполетява повече от половината човечество в определен период на живота. Причина за това е задържането на течности в тъканите, дължащо се на голямо количество натриев хлорид.

Подуване на тялото - Отоците по тялото сигнализират опасност

Отоците по тялото сигнализират опасност

12.07.2013018594

Ако по тялото ви се появят отоци, не трябва да ги пренебрегвате. По този начин организмът се опитва да ви предупреди, че е в опасност.

Подуване на тялото - Естествени диуретици

Естествени диуретици

17.01.201308881

Високата консумация на натрий или захар, хормонални промени и някои медицински състояния могат да увеличат риска от задържане на течности. Това често води до подуване на корема или подуване на ръцете, краката или лицето.

Подуване на тялото - Помощ при отоци в глезените

Помощ при отоци в глезените

19.11.2012058987

Първо трябва да се изключи всяка възможност за сериозно заболяване, защото подутите глезени може да бъдат симптом на основен здравен проблем, като сърдечна или бъбречна недостатъчност.

Подуване на тялото - Задържане на вода

Задържане на вода

05.10.2012018655

Задържане на вода често се нарича оток. Това е състояние, което е резултат от течове в тъканите на тялото от кръвта. Обикновено течността се оттича от тъканите на тялото чрез лимфната система - мрежа

Подуване на тялото - Как да се справим с подутите глезени по време на бременност

Как да се справим с подутите глезени по време на бременност

10.09.201202167

Отокът, който е толкова често срещано явление по време на бременността се получава благодарение на законите на гравитацията. Той е особено забележим в стъпалата и глезените.