Изкуството на дишането или как да се спасим от стреса и болката

Изкуството на дишането или как да се спасим от стреса и болката

Дишането е толкова обикновен процес, че истинското му значение е много лесно да бъде подминато. Реално повечето хора дори са забравили как се диша правилно.

1

Правилно дишане

Правилно дишане - последните статии, избрани публикаци и препоръки. Практична информация на тема Правилно дишане от Ezine.bg. Обзор на статиите за Правилно дишане. Online портал за здравословен живот, фитнес, дом и градина, семейство и деца и Правилно дишане.
Правилно дишане - Правилното дишане и здравословните ползи от него

Правилното дишане и здравословните ползи от него

05.08.20190133

Сигурно сте чували, че специалистите съветват да поемете дълбоко въздух, когато се почувствате разгневени. Има много ползи от правилното дишане, за които трябва да знаете.

Правилно дишане - Дихателни упражнения за плосък корем

Дихателни упражнения за плосък корем

19.07.2016015860

За намаляване на тлъстините в областта на корема съществуват алтернативи на физическите упражнения. Правилното поемане на въздух изгаря мазнините и повишава нивото на метаболизъм в организма.

Правилно дишане - Да се научим да дишаме правилно

Да се научим да дишаме правилно

09.06.201304597

Проучвания доказват, че над 80 на сто от хората дишат с горната част на тялото си, тоест ръката, която е на гърдите се движи повече. Това ни позволява да определим в коя група принадлежим.

Правилно дишане - Дихателни упражнения за спокойствие

Дихателни упражнения за спокойствие

12.05.201303574

Спокойствието е най-правилният спътник, за да успяваме в ежедневието си. В някакви много напрегнати ситуации именно то успява да наклони везните на правилната страна. Ето и няколко упражнения от дихателната гимнастика

Правилно дишане - Дихателни упражнения за вътрешно равновесие

Дихателни упражнения за вътрешно равновесие

07.05.201302382

Има начин да успокоим нервите си и да постигнем равновесие с помощта на дихателни упражнения. Разбира се, те далеч не са достатъчни, към тях може да прибавите и контрол над негативното, различни чайове от подходящи билки.

Правилно дишане - Техники за релаксация и контрол

Техники за релаксация и контрол

25.11.201201836

В това забързано ежедневие, в което инерцията е на макс, а стресът и умората - в излишък, имаме нужда от почивка и спокойствие. Няколко техники за релаксация ще ви помогнат да се справите с напрежението.

Правилно дишане - Не можем да дишаме правилно

Не можем да дишаме правилно

08.09.201202744

Повечето хора дишат с гърдите си, което е неправилно. Бебетата използват дълбокия начин за дишане, който им осигурява повече кислород и укрепва диафрагмата. Той премахва умората.

Правилно дишане - Походката влияе на белите дробове и дишането

Походката влияе на белите дробове и дишането

06.09.201202260

Трябва да се научим да вървим с леко издадена назад горна част на тялото и задължително с разгърнати рамене - това е правилната походка. Така се увеличава обемът на гръдния кош

Правилно дишане - Умеем ли да дишаме правилно?

Умеем ли да дишаме правилно?

26.08.201201642

Дишането през носа е може би най-правилният начин за вдишване. Това е така, тъй като вдишаният въздух преминава през носовия филтър, преди да попадне в трахеята и бронхите.

Правилно дишане - Как се диша правилно

Как се диша правилно

24.09.201103502

Един от най-мощните механизми за тази цел се намира в самите вас. Сутрин, за да се заредите с кислород, направете две бързи и резки вдишвания и издишайте.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни