Какво да не слагате в пералната машина

Какво да не слагате в пералната машина

Най-лесното е да хвърлите всички мръсни дрехи в пералнята и да завъртите или натиснете копчето. Но има определени правила, които трябва да спазвате, ако не искате да повредите дрехите или машината.

1

Пране

Пране - най-новите статии, авторски публикаци и идеи. Практична информация на тема Пране от Ezine.bg. Обзор на статиите за Пране. Български сайт за здраве, диети, дом, родители и деца и Пране.
Пране - Колко често трябва да перем чаршафите и хавлиите

Колко често трябва да перем чаршафите и хавлиите

16.06.2017014323

Чистотата на домашното бельо - хавлии и чаршафи, е нещо, което е пряко свързано със здравето ни. Всеки обаче има различно виждане колко дълга да е употребата им, преди да реши, че са мръсни и да ги завърти в пералнята.

Пране - Къде е изчезващият чорап от пералнята – ето отговорът!

Къде е изчезващият чорап от пералнята – ето отговорът!

10.04.201701536

Преди време един от най-умните хора на планетата - Стивън Хогинг, се пошегува, че чорапите най-вероятно изчезват в черни дупки. Въпреки комичния тон мнозина приеха теорията за чиста монета

Пране - Не си перете чаршафите всяка седмица? Ето какво става с тялото ви

Не си перете чаршафите всяка седмица? Ето какво става с тялото ви

17.12.201608256

Колко хигиенично е леглото ви? Според експерти чаршафите, в които спим, трябва да се перат най-малко веднъж седмично, защото в противен случай хората се излагат на риск от. . .

Пране - Свити дрехи след пране? Нуждаете само от бебешки шампоан!

Свити дрехи след пране? Нуждаете само от бебешки шампоан!

24.08.201606850

Почти на всеки му се е случвало да сложи любима дреха в пералнята, а след това да пусне неподходящата програма. Резултатът? Яд, отчаяние и свити дрехи.

Пране - С математическо уравнение може да откриете къде са изчезналите чорапи

С математическо уравнение може да откриете къде са изчезналите чорапи

29.04.20160116

Британски учени са съставили сложна формула, която ако успеете да решите, ще намерите къде са изгубените ви чорапи след последното пране. Проблем, с който се сблъскват и най-добрите домакини.

Пране - Практична домакиня: Как правилно се сортира бельото за пране

Практична домакиня: Как правилно се сортира бельото за пране

13.03.20160701

Сортирането на бельото за пране може да бъде както досадна, така и сравнително лесна и бърза за изпълнение дейност, стига да знаете някои основни правила.

Пране - Хитринки в прането

Хитринки в прането

07.01.201603271

Прането е ключов момент за живота на вашите дрехи. Ако го правите правилно, можете да удължите живота им и да запазите цветовете ярки за по-дълго.

Пране - Прането си има нова любов - пералня с 2 барабана

Прането си има нова любов - пералня с 2 барабана

18.09.20150750

Два барабана едновременно ще въртят прането в новото изобретение на китайската компания Haier. Иновативната перална машина бе представена на техническо изложение в Берлин и обра овациите на присъстващите.

Пране - Колко често да перем кърпата за баня

Колко често да перем кърпата за баня

10.08.201502725

Много хора се затрудняват пред въпроса за това колко често трябва да се сменя кърпата за баня. Според специалистите, три-четири използвания са оптималният вариант, след който трябва да я сложим за пране.

Пране - Пералнята е истински развъдник на бактерии

Пералнята е истински развъдник на бактерии

28.06.201503791

Използването на ниска температура и едновременно това употребата на по-щадящите препарати за пране, дават фалшиво чувство за чистота на прането, пише изданието.

Пране - Какво кога трябва да перем?

Какво кога трябва да перем?

04.03.201504003

Чистенето на дома е трудоемка работа. Една добра домакиня обикновено сама се справя с всичко като се започне с дрехите, мине се през телефоните и се стигне до домашния любимец. През какъв интервал да повтаряме почистването на вещите от бита?

Пране - Как да перем правилно

Как да перем правилно

26.01.2015097582

За да не се свиват вълнените ви дрехи и цветните ви блузи и рокли да не избледняват след пране, трябва да знаете някои елементарни правила. Не трупайте мръсни дрехи в пералнята, това води до мухъл.