Отбелязваме Световен ден за борба с рака!

Отбелязваме Световен ден за борба с рака!

На днешния ден се отбелязва Световният ден за борба с рака. Близо 35 000 души в България или по 10 души дневно чуват тежката диагноза у нас всяка година.

1

Превенция на Рак

Превенция на Рак - актуални теми, подбрани публикаци и съвети. Практична информация за Превенция на Рак от Ezine.bg. Обзор на статиите за Превенция на Рак. Online журнал за здравословен живот, фитнес, дом и градина, семейство и Превенция на Рак.
Превенция на Рак - Известни жени, които победиха рака на гърдата

Известни жени, които победиха рака на гърдата

03.10.20180341

Октомври е обявен за месеца за борба с едно от най-коварните женски заболявания – рака на гърдата. Милиони жени всяка година се изправят лице в лице с тежката диагноза и за съжаление броят на заболелите се увеличава.

Превенция на Рак - Учени: Колоезденето и разходките ни пазят от 15 вида рак!

Учени: Колоезденето и разходките ни пазят от 15 вида рак!

21.05.20160210

Учени твърдят, че колоезденето и дългите разходки могат да ви предпазят от поне 15 вида рак. Проучване, което е обхванало повече от 1. 4 милиона души, показало, че редовната физическа активност предпазва от много от формите на заболяването.

Превенция на Рак - Аспирин бори рака на панкреаса

Аспирин бори рака на панкреаса

03.07.201403588

Учените посочват аспирина като средство за борба с рак на дебелото черво, рак на стомаха и панкреаса. Няколко години курс на приемане на аспирин оказва превантивно действие срещу страшните заболявания

Превенция на Рак - Краткият престой на слънце ви пази от рак

Краткият престой на слънце ви пази от рак

26.06.201401009

Краткото пребиваване на слънце намалява риска от появата на рак. Основни правила, които трябва да знаем, преди да се изложим на слънце на плажа или басеина през лятото.

Превенция на Рак - Кои хора са застрашени от рак

Кои хора са застрашени от рак

24.06.201405427

На онкофорум в Чикаго Американската асоциация по клинична онкология разпространи свой наръчник. В него е описано при кои хора има по-голям риск да заболеят от някои от най-разпространените и често срещани ракови заболявания.

Превенция на Рак - Зеленчуци и плодове предпазват само дамите от инфаркт

Зеленчуци и плодове предпазват само дамите от инфаркт

04.04.20140578

Плодовете и зеленчуците се препоръчват за всяко неразположение – здравословно и душевно. Те са полезни за всичко и за всички. Наскоро бе установен обаче доста смущаващ факт - ползите от зеленчуците и плодовете са предимно за жените

Превенция на Рак - Ползата от сапонините

Ползата от сапонините

12.09.201301984

Сапонините са фитохимикали, които са много подобни на детергентите. Всеки сапонин се състои от група, свързана захар или стероид или тритерпинова група.

Превенция на Рак - Превенция на ракови образувания

Превенция на ракови образувания

19.06.201305429

Рискът от рак може да бъде намален с малко промени в начина ви на живот. Те не са много трудни за постигане, просто обърнете внимание на следните предложения

Превенция на Рак - Революционна технология в лечението на рак на гърдата

Революционна технология в лечението на рак на гърдата

27.05.201303731

Ракът има стотици разновидности, стотици коварни лица и едва ли едно-единствено лекарство или терапия биха могли като с вълшебна пръчка да излекуват всички тях.

Превенция на Рак - Как да се предпазим от рак на гърдата

Как да се предпазим от рак на гърдата

26.02.201205776

Ракът на гърдата е доста срещано заболяване при жените. Ходете редовно на прегледи, консумирайте храни, богати на витамин Д и намалете консумацията на алкохол.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни