Как се дава пробиотик на бебе?

Как се дава пробиотик на бебе?

Пробиотиците са полезни микроорганизми, които приемаме посредством храната или някакви хранителни добавки. Обикновено бебетата до 3 месечна възраст приемат пробиотик всеки ден за нормална чревната флора

1

Пробиотици

Пробиотици - най-новите теми, избрани публикаци и съвети. Информация за Пробиотици от Ezine.bg. Обзор на статиите за Пробиотици. Български сайт за здравословен живот, фитнес, дом и градина, родители и деца и Пробиотици.
Пробиотици - Учени обявиха: Пробиотиците са безполезни!

Учени обявиха: Пробиотиците са безполезни!

10.09.20180379

Израелски учени обявиха, че смятаните за изключително полезни пробиотици всъщност нямат почти никакви ползи за здравето.

Пробиотици - Средства срещу лека депресия

Средства срещу лека депресия

07.06.201801234

Депресията е заболяване, което не трябва да се пренебрегва. Ако състоянието ви е тежко, антидепресантите могат да спасят живота ви. Но медикаментите имат не само ползи, а и странични ефекти. Експертите смятат, че за хората с лека депресия те могат да са п

Пробиотици - Ето какво трябва да знаете, преди да вземете пробиотици

Ето какво трябва да знаете, преди да вземете пробиотици

03.06.20180225

Пробиотиците са поредният хит в съвременната мания към здравословен живот и хранене. Без да казваме, че са безполезни (в никакъв случай), в днешно време те едва ли не станаха синоним на здравословното храносмилане.

Пробиотици - Пробиотици, пребиотици и синбиотици

Пробиотици, пребиотици и синбиотици

23.12.20150908

Често от рекламите из медиите ни залива информация, която не разбираме. Типичен пример са лекарствата и продуктите, които съдържат пробиотици, пребиотици и синбиотици.

Пробиотици - Пробиотиците ни пазят от затлъстяване

Пробиотиците ни пазят от затлъстяване

08.07.20150764

Пробиотиците представляват живи микроорганизми, полезни за здравето на човека. Изследователска група от университета Вандербилт в Нашвил, Тенеси излага ново предположение, че пробиотиците предотвратяват затлъстяването

Пробиотици - Пробиотиците ни пазят от тежки метали

Пробиотиците ни пазят от тежки метали

26.11.20140691

Резултатите посочили, че това обогатено кисело мляко защитава човешкия организъм от натрупването на арсен и живак, като така се предпазват освен бременните, но и техните ембриони от увреждания.

Пробиотици - Бактерии определят слаби или дебели да сме

Бактерии определят слаби или дебели да сме

27.05.201408776

Полезните бактерии в стомаха ни оказват влияние върху теглото. Нарушената микрофлора води до напълняване. Нарушенията в състава на микрофлората водят и до промяна в обмяната на веществата.

Пробиотици - Пробиотици срещу гъбични заболявания и цистит

Пробиотици срещу гъбични заболявания и цистит

29.12.201307019

Пробиотиците са приятелски микроорганизми, чрез които се осъществяват важни процеси в организма. Тяхното намаляване може да доведе до влошен имунитет и да предразположи развитието на гъбични инфекции.

Пробиотици - Какво представляват пробиотиците

Какво представляват пробиотиците

12.02.201303112

Пробиотиците, научно обяснено, са полезни микроби, които влияят благоприятно на човешкия организъм. Те са живи микробни хранителни доавки. Спомагат за вътрешния баланс в човешкото тяло.

Пробиотици - Полезен сладолед плаши с вкуса си

Полезен сладолед плаши с вкуса си

11.08.20100653

Учени работят над създаването на полезен сладолед, пълен с диетични влакна, пробиотици и антиоксиданти. За съжаление полезният сладолед ще е горчив на вкус.